FOTO: Voluntari vs sinistrați cu berea în mână, la inundații. Gestul Prefecturii Bacău

Inundațiile din weekendul trecut care au produs pagube materiale însemnate au consemnat și situații cu care reprezentanții instituțiilor statului se întâlnesc frecvent. În unele locuri, salvatorii au fost ajutați de voluntari, în altele, sinistrații erau cu berea în mână și se uitau la pompieri și jandarmi cum încearcă să le salveze avuțiile.

Fotografiile de mai jos sunt realizate în timpul intervenției pompierilor și jandarmilor în zonele afectate de inundații din județul Bacău:

La polul opus, au fost situațiile în care civilii au contribuit voluntar la salvarea din calea apelor sau la remedierea efectelor inundațiilor. Unul dintre cazuri a fost constatat chiar de prefectul Bacăului, Luminița Maricica Coșa. În calitate de șef al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, demnitarul a fost prezent în toate locurile afectate de inundații, dar și acolo unde apele amenințau noi ravagii.

Șase tineri voluntari

„Duminică, la Holt, se lucra pentru îndiguirea Siretului. În acel grup de oameni care muncea, am găsit tineri minunați care au fost alături de jandarmi, pompieri și polițiști, au pus nisip în saci”, a relatat prefectul Coșa. Tinerii la care s-a referit demnitarul erau șase locuitori în zonă, cu vârste de 16-18 ani. Unul dintre ei împlinea chiar în acea zi 18 ani și și-a sărbătorit majoratul ca voluntar în calea apelor.

Tinerii voluntari în planul al doilea). De pe pod, erau locuitori care fluierau și huiduiau

„Au venit exact când am avut nevoie, cota de inundații a Siretului era depășită”, a relatat col. Neculai Năstuneac, șeful serviciului Logistică, din cadrul ISU Bacău.

Voluntarii, premiați de Prefectură, Jandarmerie, Poliție și Pompieri

Într-o conferință de presă organizată miercuri de instituțiile MAI (Prefectură, Jandarmi, Poliție și ISU), au fost subliniate meritele celor șase copii voluntari, Bogdan Ionuț Mărăndoiu, Petruș Ștefănel Crețu, Gheorghe Gabriel Vântu, Iulian Claudiu Crețu, Dragoș Andrei Lungu, Neculai Mihăiță Crețu. La inițiativa prefectului Luminița Maricica Coșa, tinerii au primit diplome, șepci, tricouri din partea instituțiilor MAI.

Au înmânat premiile și diplomele Prefectul Luminița Maricica Coșa, col. Neculai Năstuneac (ISU Bacău), chestor Vasile Oprișan (IPJ Bacău), col. Adrian Luca (Inspectoratul de Jandarmi Județean).

În mod special, Bogdan Ionuț Mărăndoiu, care și-a petrecut majoratul construind diguri, a primit un tort de la prefectul județului.

Cei 6 tineri nu au fost singurii voluntari, au precizat reprezentanții ISU Bacău, dar numai ei au venit din proprie inițiativă. „Am fost surprinși că au venit, mai ales că nu i-a chemat nimeni!”, a spus col. Neculai Năstuneac.

Vezi comentariile (3)

 • Domnilor nu mai scrieti prostii!!! Prefectul nu e demnitar!!!! O vrea Marcica sa fie....dar nu e!

 • Cu berea intr-o mana si cu cealalta intinsa la pomana.
  Celor din Bacau le-a promis dl vice bani in loc sa aplice legea 260/2008 si sa le dea amenzi celor care nu o respecta.
  Cum este turcul asa si pistolul.
  Gestul lor este unul de apreciat dar este si singular.

 • FELICITARI, BRAVO LOR!
  SI O APRECIEZ SI PE D-NA PREFECT FIINDCA A TINUT SA-I FACA CUNOSCUTI SI SA - I RASPLATEASCA.