FOTO-VIDEO: A fost demolat OZN-ul din giratoriul de la „Economic”

Fântâna arteziană din giratoriul de la Colegiul Economic din Bacău, poreclită și OZN, a fost demolată în weekendul care a trecut. Potrivit autorităților locale, reconfigurarea ar fi fost necesară pentru fluidizarea traficului și creșterea siguranței rutiere.

– foto Nicu Chiriac
În Planul de Mobilitate Urbană, se face referire la „intersecția Str. 9 Mai – Bd. Unirii, amenajată în prezent cu sens giratoriu, unde este necesară modificarea insulei centrale, aceasta prin înălțimea avută împiedicând vizibilitatea în intersecție. Amenajarea insulei centrale este neconformă în raport cu raza (relativ mică) a insulei centrale, generând probleme de siguranța circulației”.

Sensul giratoriu din intersecția de la Colegiul Economic și fântâna arteziană au fost amenajate la finalul anului 2012 și începutul anului 2013. Valoarea totală a lucrării a fost de 346.300 de lei, din care 241.000 de lei sensul giratoriu și 105.300 de lei fântâna arteziană. Ulterior, s-au cheltuit alte fonduri și cu schimbarea semaforizării din zonă.


Vezi comentariile (9)

  • Da pai sa-mi bag picioarele in el sens giratoriu ca trec pe acolo de cateva zile si n-am sesizat nici o diferenta; nici ca era, nici ca a disparut

  • numai nemultumiti ...daca ramane e rau daca e dat jos e rau....dupa voi nu se mai face nimic nu isi mai asuma nimeni nimic...acceptati ce sa face bine rau e asumarea cuiva...toti se pricep la tot si vad ca numai gica contra au gura mare...

  • Cine spune ca nu era o prioritate nu cred ca stie sa conduca un automobil si sa nu vezi nimic din stanga. Problema este alta : cine plateste constructia si demolarea ?Ar trebui trasi la raspundere si pusi sa plateasca toti cei care au aruncat banii fara folos.

      • Sunt aproape 5 ani de cand este acolo si au trecut prin el fara probleme sute de mii de masini sau milioane, soferii au condus conform legii fara probleme. Nu trebuie decat sa te asiguri din stanga . Sigur ca pt a strica se pot invoca diverse motive puerile si mofturi.

    • La stat nu plateste nimeni, factura o platim noi cetatenii. Nu este raspundere ci sunt doar avantaje. Toti fug de raspundere si daca s-ar da o lege a raspunderii cu plata si recuperarea prejudiciului atunci multi functionari ar fugi si nu ar mai semna. Dar nu se doreste aceasta pt a nu raspunde nimeni de greseli.

  • dati drumul la investitii si investitori.... de asta are nevoie Bacaul. Iasiul si Suceava se dezvolta si Bacaul bate pasul pe loc. treziti-va "dragi" politicieni bacauani.

  • Lucrurile nu s-au schimbat cu nimic dupa demolare. O minte ingusta a vazut-o ca pe o problema prioritara, de extrema urgenta. Bani risipiti aiurea de primarie cata vreme sunt probleme mult mai importante de rezolvat in Bacau pe partea de trafic. Banii puteau fi alocati si pt moderinzarea unor semafoare foarte vechi sau crearea altor giratorii care sunt extrem de necesare (int Satarat cu Al Safran). Doar o afacere cu bani alocati pt demolari cat pt constructie.