FOTO! Un proiect imobiliar controversat amenință spațiul verde din zona Bazei Sportive Bacău

Un proiect imobiliar mamut, cu blocuri ce se vor întinde pe 2500 de mp, va schimba fața parcului Olimpic din Bacău. Dezvoltatorul a mai încercat o dată să ridice blocurile, în 2010, însă proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local.

Noul proiect imobiliar dezvoltat de firma Magenta Rezidential Patru va schimba radical fața Parcului Olimpic din Bacău, fiind situat între Universitatea George Bacovia și terenul de zgură al bazei sportive de lângă stadion. Conform proiectului ce urmează a trece prin Consiliul Local, dezvoltatorul vrea să contruiască 3 blocuri, de P+5, P+9, respectiv P+10, cu spații comerciale la parter. Suprafața totală este de peste 2500 de metri pătrați, urmând să fie disponibile 92 de apartamente.

Zona face parte din Parcul Olimpic al Bacăului, fiind plină de verdeață, dar încă neamenajată de Primărie. În anul 2010, același dezvoltator a mai încercat ridicarea unui bloc în zonă, însă atunci proiectul nu a primit aprobare. Proiectul imobiliar a stârnit controverse, aruncându-se acuze din partea opiniei publice vizavi de distrugerea spațiului verde și tăierea copacilor.

Firma Magenta Rezidential Patru are acționar un cetățean spaniol. Terenul l-a cumpărat încă de acum aproape 10 ani de la o firmă din Bacău, detinuta de Dobrin Dăncuță, patronul Clubului Karo.

Vezi comentariile (14)

 • Ziarul de Bacău, iar dezinformați?
  Terenul privat e la limita Parcului Olimpic, spre Cascada. E împrejmuit de ani de zile, nu a beneficiat nimeni de el ca și spațiu verde, doar boschetarii care sar gardul și dorm în bălăriile alea.
  Vorbim de terenul din spatele Universității Bacovia, ce are ca latură terenurile de tenis și cel pentru aruncarea greutății. Nu de o bucata de teren din parc, amenajată.
  Explicați cititorilor, nu dramatizati dind vina pe primărie, Necula (știm, ăsta e interesul vostru).

 • e interesant cum va fi traficul pe stradutele inguste si sugrumate de jdemii de masini cand vor pleca locuitorii acestor blocuri cam toti o data. o sa aiba nevoie noul cartier format de centura proprie :))

  se pare ca necula a lasat orasul asta in paragina sa poata sa-l vanda mai usor la bucata .... trist

 • 2000-2004. Sechelariu - Benea.
  Dancuta a fost săgeata lui Seche, firma de pe care s-a vândut era o firma paravan.

 • Dar nu avem centura si nu incapem de aglomeratia masinilor,cum se va circula??,ginditi-va ca nu e loc ,se circula bara la bara ,vom exploda,strazile sint aceleasi de 60 de ani iar masinile sint 6 pe cap de locuitor

 • Prima intrebare ar fi cum a ajuns terenul in proprietatea astora, vreun mostenitor inventat, vreo matusa Tamara, strabunic care avea bordeiul pe terenul respectiv? A doua ar fi de bun simt, cum sa construiesti in locuri atat de aglomerate unde nu ai nici loc de parcare macar? La fel ca si desteptii aia de pe Vadul Bistritei, te ustura nasul de la noxele masinilor in perioada de varf ca e coada mereu acolo. Eu nu stiu ce au in cap sau ce nu au dar sa inghesuiesti atatea blocuri pe un petec de pamant intr-o zona aglomerata mi se pare prostie, ce magazine cand cladirea albastra e pe jumatate goala. Iar de primarie ce sa zici, astia nu sunt in stare sa isi taie balariile din propria curte, ca li s-au marit salariile si crescut burtile de parca sunt in luna a VII-a iar cheful de munca lipseste cu desavarsire, mai ales ca ai unde sa te fofilezi.

 • Baba Viorika o sa locuiasca in blocurile astea, ca tineretul da bir cu fugitii din acest oras daca nu gaseste de lucru si nu are nici bani suficienti sa cumpere aceste apartamente extrem de scumpe. Mai bine iti faci un bordei, singur, la marginea orasului si ai si un copac deasupra capului pe care nu ti-l poate taia nimeni fiindca e in curtea ta.
  Hai cu mocheta,neamule!

 • Ce denumire pompoasa, Parcul Olimpic, ar trebui sa se numească Parcul cu Bălării de 5 m Plin de Gunoaie, Cacat si Boschetari.
  Păi dacă Primăria comunală nu curăță macar terenul respectiv, se vor găsi niste șmecheri sa le valorifice.

 • in Oslo spatiul verde e de aproape 70 % din suprafata orasului. In Viena, de aproape 50 %. in Bacau oare cat o fi?

  • Daca pune primarul asta pisidist mocheta verde pe toate strazile sau barem da c-o vopsea de aceeasi culoare peste tot, inclusiv pe blocuri, putem ajunge la 100%, record mondial. Smekerie da smekerie!

 • Nu trebuie aprobat acest proiect care va distruge ceea ce a mai ramas din cel mai frumos Parc Sportiv din Romania.
  Intelegem ca este teren privat, dar poate se poate face ceva sa ramana spatiu verde.
  Poate se poate ataca in contencios administrativ sau alta forma.

  "Miscarea facuta de Primaria Bacau, in iunie 2007, de schimbare a destinatiei terenului din spatiu de agrement in “curti, constructii” s-a facut inainte de Ordonanta de Guvern 114 din octombrie 2007. “La vremea aceea, in iunie 2007, in legea mediului erau exceptate terenurile proprietate particulara. Prin Ordonanta 114 din octombrie 2007 schimbarea destinatiei terenurilor «zone verzi» nu se mai poate face, chiar daca acestea sunt private”, ne-a declarat Doina Mihordescu, seful Biroului Autorizari, din cadrul Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului (APM) Bacau. Practic, administratia bacauana a acceptat schimbarea destinatiei unei zone verzi cu putin timp inainte de emiterea Ordonantei 114/2007."

  Domnule consilier Cristian Ghinghes si ceilalti consilieri municipali, va rugam sa acordati tot suportul respingerii acestui proiect.