FOTO Pădurarii din județul Bacău, ajutați de elevi, au strâns sute de saci de gunoi, la „Let’s Do It, România!”

Angajații Direcției Silvice Bacău au participat, ca voluntari, la acțiunea „Let’s Do It, România!”, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute. În unele locuri au fost ajutați de alți voluntari, de regulă școlari. Conform bilanțului, la nivelul județului, s-au strâns peste 400 de saci de gunoaie.

Subunitățile Direcției Silvice Bacău implicate au fost: Ocolul Silvic Bacău, Ocolul Silvic Dărmanești și Ocolul Silvic Moinești.

La Dărmănești, de exemplu, au aprticipat 28 de angajați ai ocolului silvic – de la șefi, la muncitori – care au igienizat zonele: drumul forestier (DAF) Izvorul Negru până la lacul Balătău, DN 123 B Dărmănești – Sânmartin până în zona barajului Poiana Uzului, DAF Caputeanu până în zona Chitici, drumul din Dărmănești către Castelul Styrbey (fostul sanatoriu). Pentru acest ultim tronson de drum, pădurarii au fost ajutați și de elevii Școlii Generale 2 Boiștea.

De asemenea, 19 angajați ai Ocolului Silvic Moinești, împreună cu 13 voluntari, au strâns 74 de saci, în pădurea Terpea (comuna Scorțeni, județul Bacău).

„Let’s Do It, România!” este cea mai importantă mișcare socială dedicată colectării deșeurilor din zonele verzi la nivel național, organizată în parteneriat cu Guvernul României și Ministerul Mediului, Pădurilor și Apelor.