FOTO Incendiu la Mănăstirea Cucova, din comuna Valea Seacă, de la un cablu defect


Marți dimineața, în jurul orei 2:00, a izbucnit un incendiu la Mănăstirea Cucova, din satul cu același nume din comuna Valea Seacă, județul Bacău. După apelul la 112, pentru gestionarea situaţiei de urgenţă a fost anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, deoarece comuna Valea Seacă face parte din raionul de intervenţie al Secţiei de Pompieri Adjud.

De asemenea, pentru asigurarea necesarului de mijloace de intervenţie, a fost anunţat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Sascut. Din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud, s-au deplasat două autospeciale de intervenţie, încadrate cu 10 pompieri militari, iar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Sascut, s-a deplasat o autospecială de intervenţie, cu un pompier voluntar. Totodată, a fost trimisă în sprijin și o autospecială de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău, încadrată cu șase pompieri militari.

Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, s-a deplasat şi grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, formată din cinci pompieri militari. La ora 3.30, pompierii au constatat că incendiul a afectat o construcţie cu camere de locuit, de tip P+1, cu pereţii din zidărie şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă, o anexă în care se afla centrala termică – alipită de construcţia tip P+1 – care are pereţii din zidărie şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă, precum şi o fânărie cu pereţi de tablă, construită pe schelet metalic, cu acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă, aflată în prelungirea anexei şi în care se aflau depozitate plante furajere.

În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime, dar s-au constatat însemnate pagube materiale la chilii, acoperișuri, tâmplărie, izolația exterioară șamd. A ars complet și un autoturism staționat în curtea mănăstirii.

Condorm ISU Bacău, cauza probabilă a producerii incendiului o constituie un scurtcircuit electric produs la tabloul electric al centralei termice, la un cablu electric defect ori izolat necorespunzător. Incendiul a fost lichidat, la ora 07.25.