FOTO: Imagini cu operațiunea de salvare a celor doi piloți catapultați. Ambii sunt în drum spre un spital din București – UPDATE

UPDATE: Cei doi piloți sunt comandorul Marcel Breşug, şeful de stat major al Bazei 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu”, şi căpitan-comandorul Iulian Pena, instructor-şef zbor în cadrul aceleiaşi unităţi militare.

Un elicopter SMURD execută deja, la această oră, un zbor pentru ca primul dintre piloţii recuperaţi să fie transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

Cel de-al doilea pilot va fi transportat la acelaşi spital cu un avion de tip C-27J Spartan, din cadrul Forţelor Aeriene Române, configurat pentru evacuare medicală.

Comandorul Breşug, în vârstă de 41 ani, are la activ peste 1.000 de ore de zbor pe aeronava IAR 99 Şoim, iar căpitan-comandorul Pena, în vârstă de 40 de ani, are o experienţă de zbor de aproape 450 de ore pe aceeaşi aeronavă.
Știrea inițială:
Cei doi piloți militari care au reușit să se catapulteze din aeronava de tip IAR 99 Șoim au scăpat cu viață, după o acțiune dramatică de salvare. Viețile lor au fost puse în pericol de faptul că după catapultare au aterizat în apa lacului Galbeni.

Prefectul judeţului Bacău, Luminița Maricica Coşa, a declarat pentru Mediafax că cei doi piloţi au fost recuperaţi şi nu au leziuni. „Cei doi piloţi s-au catapultat, sunt teferi. Au fost duşi la Garnizoana Bacău”, a spus Coşa.

Acum, piloții au fost transportați deja la unitatea de aviație. Unul dintre ei va fi transportat la București, cu elicopterul SMURD.

Câteva imagini surprinse în timpul operațiunii de salvare de pe Lacul Galbeni:

Potrivit MApN, aeronava aparţinea Bazei 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” de la Bacău şi s-a prăbuşit în jurul orei 13.30, în zona localităţii Nicolae Bălcescu.
Conducerea Bazei 95 Aeriană a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii.

”Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, sunt deja în drum spre locul producerii incidentului. De asemenea, conform procedurilor, o comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene va investiga cauzele producerii evenimentului”, mai anunţă MApN.

Vezi comentariile (1)