FOTO: A început construcția blocului de pe strada Titulescu. Primele apartamente în Topaz Residence deja s-au vândut

Ansamblul imobiliar Topaz Residence, din centrul Bacăului, se pregătește să stabilească un record pe piața locală și noi standarde în domeniu: blocul cu cea mai înaltă calitate a lucrării, dotărilor, finisajelor, dar și cea mai rapidă vânzare a apartamentelor.

De altfel, deși abia se toarnă fundația, s-au și vândut primele locuințe în blocul de pe strada Titulescu, semn că marfa bună se vinde înainte să ajungă pe „tarabă”.

Piața imobiliară din Bacău este în plină expansiune, în ultimul timp mai mulți dezvoltatori au pus pe planșetă blocuri de locuințe ce se anunță foarte interesante. Puține însă au trecut dincolo de acest stadiu și au autorizații de construire.

În această primăvară, pe strada Nicolae Titulescu, din centrul Bacăului, au început lucrările de ridicare a ansamblului imobiliar Topaz Residence. Acesta este o investiție a dezvoltatorului Moldova Imob, care colaborează pe partea de vânzări cu agenția imobiliară Prohouse. Cele două firme își propun să stabilească noi standarde pe piața imobiliară a Bacăului și a zonei.

Constructor este firma Nortek, cu mare experiență în domeniul parcurilor industriale, parcurilor logistice, dar și în domeniul rezidențial.

Frumos, central, de calitate

Pentru detalii despre investiție, localizare, lucrări și vânzări, Ziarul de Bacău a stat de vorbă cu Florin Nedelcu, broker owner la Moldova Imob, și Florin Dudău, de la agenția Prohouse.

„Este una dintre cele mai frumoase poziții din Bacău”, a spus Florin Nedelcu. De altfel, și în prezentarea oficială, se folosește acest atu: „Situat în partea ultracentrală a orașului, pe str. Nicolae Titulescu, Topaz Residence conferă locatarilor o priveliște de vis, cât și o dispoziție aparte datorată luminozității naturale”.

Însuși proiectul spune multe despre intențiile dezvoltatorului. „Nu se face doar acel «paralelipiped», se creează o arhitectură frumoasă. Apartamentele sunt gândite ergonomic, iar spațiile, odată mobilate, sunt generoase. Apartamentele nu sunt excesiv de mari, de aceea prețurile sunt accesibile, la nivelul superior de calitate pe care îl asigurăm”.

Cine sunt clienții

Lucrările de construire au început recent, imobilul este încă la stadiul de fundație, însă primele apartamente, din totalul de 66, deja s-au vândut. Mai exact, au fost achitate 5 apartamente, iar alte 5 au fost rezervate, în vederea încheierii contractelor. Imobilul va avea 5 tipuri de apartamente, cu 2 și 3 camere.

„Clienții sunt de toate felurile, unii sunt investitori care vor să închirieze pe viitor aceste apartamente. Trebuie să spun că prețul zonei este de minimum 300 de euro lunar, deci constatăm un randament foarte bun la chirii”, a dezvăluit Florin Nedelcu. Apoi, sunt alții care doresc să-și securizeze veniturile și fac plasamente imobiliare, care sunt mult mai sigure decât alte variante de a păstra valoarea banilor. Un fapt inedit, un client vrea să cumpere două apartamente de câte două camere, și să le unească.

Proiectul este foarte interesant și pentru persoanele active, care vor acces imediat la parcuri, supermarketuri, dar și la școlile cele mai bune. Pentru cei care nu sunt ușor de convins cu un desen pe o hârtie, apartamentele Topaz Residence pot fi „vizionate” în simulări  impresionante. Este prima oară când, în Bacău, se folosește și tehnologia VR pentru a viziona viitoarele locuințe.

Un bloc diferit de celelalte

„În afara avantajului zonei, am zis că e neapărat să ne distingem și prin calitatea finiajelor”, a afirmat Nedelcu, de la Moldova Imob. Această dorință se concretizează, de exemplu, într-un buget de 60 de lei pe metru pătrat pentru finisaje și 900 de lei pentru fiecare ușă de interior.

Dar, mai important decât „ceea ce se vede”, este partea de instalații. Aici, dezvoltatorul imobiliar nu s-a zgârcit și blocul va avea vârful de gamă în acest domeniu, cu produse germane și suedeze. Spre deosebire de clienții altor proiecte imobiliare, locatarii Topaz Residence vor beneficia, pe lângă finisaje și confort, și de o lungă fiabilitate a instalațiilor.

Alte detalii despre proiectul imobiliar găsiți pe site-ul Topaz Residence. Acolo sunt descrise apartamentele, poziționarea acestora, dar și prețurile. Important de știut este că, pentru plata integrală, se oferă un discount de 3,5%, ceea ce nu e de neglijat. Pe site, se găsesc și alte variante de a cumpăra, cu finanțare bancară.

„Investitorii vor să lase ceva «vizibil» în Bacău, iar locatarii vor fi mândri că stau în acest bloc”, a  mai spus Florin Nedelcu. Ca să vă faceți o idee, citiți catalogul Topaz Residence.

Topaz Residence, etaj cu etaj, în Ziarul de Bacău

Ziarul de Bacău va scrie periodic despre stadiul lucrărilor de construire a acestui promițător bloc de locuințe din centrul Bacăului. Interesul în jurul acestuia este justificat, deoarece arhitectul Iuliana Geliman a desenat o clădire ce va înfrumuseța zona.

În perioada următoare, vom reveni cu informații despre stadiul lucrărilor, dar și cu detalii pe care nu le-am abordat în acest articol, cum ar fi parcările și alte dotări de care vor beneficia viitorii locatari din Topaz Residence.

Vezi comentariile (5)

  • arata foarte bine proiectul si zona e si centrala si linistita, cu trafic redus, spatii verzi in apropiere si la o distanta suficienta de zonele "fierbinti" unde se fac concerte si evenimente zgomotoase. Nu-mi vine sa cred ca in orasul acesta gri-murdar si semi-parasit se fac asemenea investitii si ca mai sunt investitori care cred in dezvoltarea acestui oras si plaseaza bani in imobiliare. Chiar nu-mi vine sa cred ca sunt oameni care-si permit chirii de 300euro si peste, asta e un semn bun de crestere economica.

    • Sa vedem cum rezolva problema parcarilor mimim 66 de locuri de parcare necesare cunoscut fiind faptul ca strazile din zona sunt pe ambele parti blocate de masini parcate si abia se circula.

    • Bani in imobiliare baga oamenii dispusi sa plateasca pe un apartament in Bacau la fel de mult ca pe unul in Spania, Portugalia sau Grecia. Dezvoltatorii sunt mai degraba speculanti decat dezvoltatori. O demonstreaza calitatea blocurilor deja construite versus pret. Eu inca incerc sa procesez cum intr-un oras atat de izolat economic, dispretuit de propriile autoritati publice si lipsit de infrastructura cea mai elementara (apa, de exemplu), un apartament ajunge sa coste 140 si de mii de euro. O casa la 10 minute de Bacau facuta pe gustul tau si cu teren amenajat poate ajunge si la jumatate din pretul asta.

  • pacat de arhitectura...orasul nu are potential de dezvoltare si nu poate atrage forta de munca. tinerii isi doresc altceva, aeroportul (modernizat!) le asigura tranzitia.
    unde mai pui ca e orasul cu cele mai multe avarii la apa curenta....

This website uses cookies.

Read More