EXCLUSIV: Verdict în dosarul angajatului Primăriei Bacău, găsit mort în parc. Ce spun procurorii despre cauza morții

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au finalizat ancheta în cazul unui angajat al Primăriei Bacău găsit mort în Parcul Cancicov în zorii zilei de 18 decembrie 2017.

Cazul a fost intens comentat și s-a zvonit că bărbatul de 53 de ani ar fi fost omorât de câinii vagabonzi din parc. Autopsia a fost făcută a doua zi, iar ancheta s-a finalizat cu un verdict clar.

Așa cum Ziarul de Bacău a anunțat în exclusivitate la acel moment, după autopsie a fost stabilit drept cauză a decesului un „traumatism cranio cerebral”, fără alte suspiciuni. Pe camerele de supraveghere instalate la Teatrul de Vară «Radu Beligan», situat în imediata vecinătate a Parcului Cancicov, bărbatul a fost surprins căzând de două ori din picioare.

Potrivit unor informații de ultimă oră, bărbatul a căzut pentru că era beat, alcoolemia depășind stadiul de „comă alcoolică”.

Comă alcoolică

La solicitarea Ziarului de Bacău, procurorii precizează că, în urma efectuării necropsiei cadavrului victimei, s-a stabilit că moartea „a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinta unui traumatism cranio-cerebral cu hemoragie subarahnoidiană (hemoragia subarahnoidiana este o consecință a fisurării sau ruperii unei artere cerebrale -n.n) şi a intoxicaţiei acute cu etanol”.

„Leziunile traumatice constatate la examenul necroptic s-au putut produce, cel mai probabil, prin căderi repetate. Examenul toxicologic al probelor prelevate de la cadavru a relevat o alcoolemie de 3,3 g la mie”, se arată în informarea procurorilor.

„Din probele administrate în cauză, nu a rezultat ca victima să fi fost atacată de către câini”, mai precizează anchetatorii.

În luna martie 2018, s-a dispus clasarea cauzei bărbatului mort în parc.

Share this post:

Vezi comentariile (2)