EXCLUSIV – Proporțiile dezastrului în județul Bacău. Pagube de 28 de milioane de lei în urma inundațiilor

Autoritățile au finalizat evaluarea pagubelor produse de inundații în județul Bacău în perioda 15 iunie – 5 iulie 2018. Problema s-a discutat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău (CJSU), iar remedierea drumurilor, caselor și a altor amenajări distruse va costa enorm.

Sumele necesare ar putea fi alocate de Guvern, în ședința programată pentru joi. Pe masa Executivului se află un proiect de hotărâre trimis luni seara de conducerea CJSU Bacău.

Prefectul județului Bacău, Maricica-Luminița Coșa, a convocat luni, 9 iulie 2018, de la ora 18.00, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca urmare a finalizării procesului de evaluare a pagubelor produse de inundațiile din luna iunie în județ.

În cadrul ședinței, s-a adoptat o hotărâre privind aprobarea propunerilor de alocare a unor sume de bani din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

47 de localități afectate

Banii ar urma să ajungă la Consiliul Județean Bacău și 47 de primării din județul Bacău, afectate de calamitățile naturale din perioada 15 iunie – 5 iulie 2018, în vederea finanțării unor acțiuni și lucrări urgente de reabilitare a unor obiective, străzi, drumuri județene, comunale și satești, poduri și podețe afectate de intemperii.

Pentru Ziarul de Bacău, Sorin Brașoveanu, președinte al Consiliului Județean Bacău și vicepreședinte al CJSU, a precizat că „pagubele au fost evaluate de zece comisii formate din specialiști”. Acestea au stabilit că distrugerile provocate de calamități se ridică la suma de 28 de milioane de lei. În calcul nu sunt incluse pagubele din agricultură, care sunt centralizate de structurile Ministerului Agriculturii, dar le includ pe cele din domeniul drumurilor, gospodăririi apelor și al construcțiilor publice și civile.

Din totalul de 28 de milioane de lei, aproape 3,5 milioane de lei reprezintă distrugerile provocate pe drumurile județene. Au fost afectate 22 de drumuri, pe o lungime totală de circa 9 kilometri. Sunt incluse aici și opt podețe distruse de ape.

This website uses cookies.

Read More