EXCLUSIV: Licitația pentru Rezerva de apă a Bacăului a fost contestată. Cât vor dura procedurile

Rezultatul licitației pentru Rezerva de apă a Bacăului a fost contestat în termenul legal. La CNSC s-a depus o singură contestație, din patru posibile.

Pe 8 august, câștigătoare a licitației pentru Rezerva de apă a fost declarată asocierea Branpis SRL – SC Mapamond SRL, iar pe locurile următoare s-au clasat, în ordine, asocierea Iridex Grup – Plastic SRL – Voluntari Ilfov, asocierea Hidroconstrucția SA București si Phoenix Transbac SRL & Eurocerad International SRL București, asocierea Conextrust SA Blăgești și Pro Hidro Instal Bacău și asocierea Group Termloc SA Bacău și Tendex Engineering SRL București și Diluca SRL București.

Primăria Bacău nu a furnizat detalii despre prelungirea procedurii de achiziție publică, însă, potrivit unor surse neconfirmate oficial, omul de afaceri Viorel Rusu s-a ținut de cuvânt și Conextrust nu a depus contestație. Asocierea Iridex, plasată pe a doua poziție, consideră că merita să obțină contractul.

Potrivit procedurilor, comisia care a organizat achiziția publică a răspuns luni plângerii depuse și tot de la începutul săptămânii curge termenul de 15 zile în care CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) trebuie să dea o decizie. De asemenea, contestatarul trebuie să depună o garanție de 80.000 de lei.

Dacă CNSC admite contestația, procedura de achiziție se poate relua. Dacă se respinge, Primăria poate semna contractul cu asocierea desemnată câștigătoare (Branpis SRL – SC Mapamond SRL), care trebuie să înceapă lucrările.

Firma care a contestat licitația se poate adresa în paralel instanțelor de judecată, urmând ca, dacă în cele din urmă are câștig de cauză, să primească despăgubiri de la instituția ce a organizat procedura de achiziție publică.

Vom reveni.

Share this post:

Vezi comentariile (4)

 • Lasati-neeee!
  Vor fi contestatii la infinit si iar nu se va face nimic.
  Legea asta chiar e atat de prost facuta? Sau e vorba de excesul de functionari incompetenti?Termenele se succed aiurea, vine iarna si nu se demareaza nicio lucrare...
  Pai uitati-va la Oradea si la primarul ei, acolo cum de se POATE face orice investitie??

  • Stie, vrea si poate.
   Al nostru nu stie si nici nu vrea sa invete( vezi examenul pt barou), nici nu vrea ca e putoare si nici nu poate( cred ca din cauza de neuroni).
   Cat mai are mandatul faceti-va singuri rezerva de apa si faceti si abonament la service pt masini.

 • Acest individ sa i spunem "primar" se ascunde in spatele a doua scuze si anume :
  - vechea administratie plus Stavarache
  - si legile astea dom"le care nu -i dau voie sa faca treaba si anume rezerva de apa..
  ..centura si ea ramane o himera,deci pana la urma pe ce incaseaza salariul acest individ,pe proiecta fara nici o finalizare?
  Trist ,zici ca e fiul Lui Liciu ,numai ala adusese Bacaul la gri..

 • Acusi incepe scoala. Parca vad ca bubuie conducta si inceperea scolii se amana cu 10 zile ( pana se goleste, pana se repara, pana se umple, pana.... pana ...)