EXCLUSIV! Ion Țiriac, cu elicopterul pe Aeroportul Bacău. Miliardarul a venit să verifice stadiul proiectului cu Real Madrid

Aeroportul Internațional „George Enescu” a dat publicității fotografii cu elicopterul cu care a sosit în Bacău omul de afaceri Ion Țiriac. Miliardarul verifică la fața locului stadiul proiectului de înființare a unei școli socio-sportive, în parteneriat cu Real Madrid, renumitul club de fotbal din Spania.

Așa cum Ziarul de Bacău a anunțat în exclusivitate, Bacăul va găzdui prima școală socio-sportivă din țară, sub patronajul celebrului club de fotbal Real Madrid. Proiectul a fost deja demarat, fiind implicate mai multe personalități din România, Petre Roman, Ion Țiriac sau Nicolae Badea, dar și fostul consilier local băcăuan George Bogatu și omul de afaceri spaniol Jose Luis Saez Habela, fost patron al fabricii Diana Forest.

Omul de afaceri Ion Țiriac a venit vineri în Bacău, ca să inspecteze baza și să dea ok-ul pentru etapele următoare. Potrivit surselor Ziarului de Bacău, responsabilul de proiect va fi Constantin Giosanu, fost administrator public al municipiului, în 2008-2009.

Școala de la Bacău va purta denumirea de „Centru social pentru educație și excelență pentru viață, prin fotbal”, iar deschiderea ar putea avea loc chiar în această primăvară. Obiectivul este de a crea mai multe grupe de fotbal pentru copii, în special cei defavorizați, dar pe lângă activitatea sportivă va fi inclusă și o puternică componentă educațională și socială. Astfel, centrul va include cursuri de limbi străine, sprijin școlar, ateliere de lucru, seminarii educaționale pentru părinți, monitorizare psihologică, etc. De asemenea, copiii vor beneficia de verificări medicale și alimentație specială.

Clubul Real Madrid se va implica pe partea de know-how, precum și de echipamente, diverse dotări și personal calificat care va face training cu cei din Bacău. Vor exista competiții sub egida Real Madrid, iar copiii cei mai buni vor ajunge în atenția clubului spaniol.