EXCLUSIV! Adevărata cauză a avariei care a lăsat Bacăul pe uscat. Viorel Rusu: „În Conextrust nu există niciun «Dorel»!”

Avaria de vineri după-amiază a fost prezentată de CRAB drept cauzată de Conextrust SA, care avea o lucrare pe strada Poet Cârlova. Ziarul de Bacău l-a contactat pe Viorel Rusu, de la Conextrust SA, firma arătată cu degetul de CRAB. Acesta a povestit cum s-au petrecut lucrurile.

Viorel Rusu

Pe strada Poet Cârlova, Conextrust face o lucrare de alimentare cu apă și asfaltare. Potrivit lui Viorel Rusu, în proiect și în avizele de la CRAB, existau în pământ doar două conducte din metal, cu diametrul de doi țoli. Acestea au fost protejate și nu au avut probleme. Însă pe direcția executării șanțului pentru a pune o conductă de cca. 9-10 cm, din propilenă (destinată branșării abonaților), muncitorii au avut o surpriză: sub amplasament, s-a dat peste o conductă de 18 cm, din azbociment, suficientă alimentării unui singur bloc.

„Nu știa nimeni de această conductă. Din această cauză nu știa nimeni, nici măcar de la CRAB, de unde se închide, că ar trebui să aibă vane la capete. Poate există, dar nu știe nimeni unde sunt. De aceea, cei de la CRAB au considerat că e mai ușor să închidă vana de la Barați și s-a sistat apa în oraș”, a relatat Viorel Rusu, pentru Ziarul de Bacău. Afectat de acuzațiile la adresa firmei, acesta a precizat că „În Conextrust nu există niciun «Dorel»!”

Între timp, conducta spartă a fost reparată la ora 20:00, tot de Conextrust, cu materiale, utilaje și muncitori proprii, pe cheltuiala proprie. „Cred că, de la eșaloanele 2-3, de la exploatare, de la CRAB, ori sunt incompetenți, ori vor să-l saboteze pe primar”, a mai apreciat Viorel Rusu.

Ultima oră: Primăria Bacău a anunțat că a început umplerea conductelor, iar apa va reveni la robinete până la miezul nopții. Containerele deja instalate în oraș vor rămâne până mâine.

Vezi comentariile (9)

 • Atat timp cat la CRAB ,TRONEAZA ,de zeci de ani la conducere un xxx,nu-i de mirare ca se intampla ce se intampla.Reteaua veche de distributie apa,din Cartierul CFR,este subpresiune,nu au anulat-o.Pierderile din sistem sun de peste 50%.E normal ?

  - comentariu cenzurat

 • Conducta noua era de polietilena (peid prescurtat in romana sau pehd in engleza), nu propilena... asta pt corectitudinea informatiei

 • Daca a fost inchisa cu buna stiinta, de catre "CRAB" , normal era sa anunte in prealabil, sa ne facem rezerve de apa, insa chiar daca ar fi intarziat lucrarea lui CONEXTRUST.. In plus, oficialul firmei utilieaza cuvantul " sparta", in comunicat, ceea ce nu prea are legatura cu o lucrare de bransare, calculata anterior, te duce cu gandul la o greseala sau la indolenta a lucratorului

 • Nesimtiti......vecina de sus, femeie in varsta m-a inundat...din vina voastra... cine ma despagubeste? cred ca vina cea mai mare vina e a voastra

 • Avem primar? De ce sa-i saboteze cineva somnul?
  Pentru ce a facut la fostul Comalrid nu il simpatizez pe Rusu dar cu chestia ca cei de la CRAB nu stiau de conductele lor ii dau dreptate. Am fost in situatia de a lua avize de la ei, spun ca nu au conducta pe zona dar daca gasesti ceva esti obligat sa-i anunti.
  Parca acele conducte le-a pus Stefan cel Mare sau niste spioni si nu stie nimeni de ele. Niste adormiti incompetenti impreuna cu "sabotatul".

 • cred ca statu paralel de vina :)
  sper ca la umplere sa nu apara iar surprize care sa ne lase o sapt imputiti