Europarlamentarul Dragoș Benea, replică după atacurile deputatului Lucian Daniel Stanciu Viziteu

Europarlamentarul Dragoș Benea (PSD) i-a răspuns azi, public, deputatului Lucian Daniel Stanciu Viziteu (USR), care l-a criticat pentru presupuse probleme pe care unele lucrări de infrastructură le-ar avea în județul Bacău. În ultima perioadă, parlamentarul USR a distribuit și asumat mai multe știri false pe tema șoselei de centură a Bacăului și a podului de la Onești.

„Meritele administrației PSD Bacău sunt vizibile permanent. Acum, cu domnul Benea premiat la Bruxelles pentru rezultatele spectaculoase, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de moștenirea pe care ne-a lăsat-o. Astfel, varianta ocolitoare a Bacăului a înregistrat o scădere de la 25% la 12% în doar o lună. (…) Lucrările de reconsolidare a podului din Onești peste rîul Trotuș sunt oprite de zile bune. Domnul europarlamentar Benea n-a uitat să inaugureze începerea lucrărilor, în timpul campaniei electorale, însă acum nu mai este interesat de stadiul execuției. Sunteți o rușine pentru băcăuani, domnule Benea!”, a notat deputatul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Benea: „Deocamdată, sunteți doar o gogoașă umflată!”

Azi, europarlamentarul Dragoș Benea a răspuns afirmațiilor deputatului USR Bacău: „Complicat pentru deputatul Lucian Stanciu să vorbeasca sau să evalueze progresul lucrărilor la centura Bacăului sau la podul de la Onești. Recunoscut pentru faptul că merge cu GPS-ul prin oraș, darmite prin județ, Stanciu a ales să îngroașe rândurile corului de «casandre» de provincie care visează ca aceste proiecte să nu se finalizeze vreodată”.

Despre proiectele discutate, europarlamentarul PSD a transmis că vor fi gata înainte de termen „chiar dacă în hârtiile și postările voastre”, indicatorii vor scădea. „Filmul de prost gust în care tot jucați va fi contrazis, periodic, de ritmul lucrărilor la cel mai dinamic șantier de mare infrastructură din România”, a spus Benea.

El i-a mulțumit deputatului Lucian Daniel Stanciu Viziteu pentru „cele 2-3 cuvinte cheie pe care le-a aruncat în spațiul public fără să cumpănească prea mult” și a răspuns pe rând criticilor:

1. – „premiat”, Strasbourg, Bruxelles – ați reușit să-mi amintiți că, în decembrie 2008 (vezi foto), CJ Bacău a fost premiat la Strasbourg cu o distincție specială din partea juriului pentru implicarea în susținerea proiectelor de impact în dezvoltarea regională. Cred că nu veți contesta până și jurizarea instituțiilor europene deși, ca să fiu sincer până la capăt, nu m-ar mira nici acest lucru în privința dvs!

2. – „moștenire” – nu cred în așa ceva atunci când vorbim de politică și administrație locală. Vă place sau nu, recunoașteți sau nu, multe proiecte importante ale județului Bacău din ultimii 10 ani sunt legate de echipele în care am lucrat și pe care le-am coordonat. Aeroportul Bacău, Centura Bacăului, Radioterapia, Maternitatea Bacău, Observatorul Astronomic, Pârtia de ski Nemira, iar enumerarea poate continua. Din fonduri europene sau guvernamentale, toate proiectele au presupus muncă în echipă și s-au finalizat cu succes chiar dacă existau „Casandre” și adversari politici și în acele vremuri. Poate că aveți dreptate și am fost „premiat” cu plecarea în Parlamentul European, dar împreună cu toți partenerii politici și administrativi am implementat proiecte în tot județul Bacău pe care mi-aș dori, în viitor, să le replice și alții.

În final, europarlamentarul a continuat criticile la adresa deputatului Viziteu: „Deocamdată, sunteți doar o gogoașă umflată, un ambalaj lipsit de conținut, criticați fără argumente, dar poate nu sunt îndepartate zilele în care veți da proba expertizei pe care o clamați (cam fără sprijin în realizările dvs. de până acum). Până o să vă treacă supărarea că un băcăuan face parte din PE, vă reamintesc că obiectivul principal al prezenței mele la Bruxelles și Strasbourg este legat de realizarea unei autostrăzi Est – Vest (noi ne-am propus și sperăm la ruta Iași – Bacău – Brașov). Opțiunea mea pentru comisia REGI (cea care gestionează proiectele de infrastructură) este o mărturie a faptului că, alături de colegii mei de partid, am (avem) o viziune, un proiect, o provocare, în cele din urmă. O provocare pe care ne-am asumat-o și pe care vrem să o concretizăm!”

Vezi comentariile (12)

 • Nu dati cu pietre ca-l stricati si-l platiti de bun, ne pune in cosul realizarilor si centura care de fapt este gestionata de guvern prin CNAIR, fapt recunoscut si de stimabilul parlamentar fost sef de judet in momentele cand la guvern erau alte culori politice.
  Tot stimabilul recunoaste startul centurii in 2004, nu uitam din lista realizarilor spitalul, stadionul, insula, rezerva de apa, de fapt tot ceea ce reprezinta calitatea vietii in Bacau. Multumim domnule Benea ai smnat prin pancarte cu numele pe diverse investitii, ca un adevarat ctitor - filantrop (parca nu era in domeniul Dvs de activitate , poate un pic de decenta nu ar strica.

 • dl BENEA va rog sa mergeti in gara neanuntat fara tovarasi si sa vedeti adevarata fata a Bacaului! Este o rusine pasajul subteran ! Oare nu se gaseste niste gresie ,faianta etc ,cineva sa faca curatenie ,sa se spele geamurile cladirii ! De ce trebuie cind venim cu un strain tb sa lasam capul in jos! nu cumva seful de gara nu este gospodar ?Oare ce salariul are ?trebuie sa i se ia salariul pe 2 ani de zile si cu banii respectivi sa se faca curat in gara!Poate faceti si d -voastra ca Scripat care a afirmat ca pasajul arata f. bine!

 • Zise Benea,"vor fi gata inainte de termen...".In primul rand multumim ca te-ai dus ..Sa-ti reamprospatam memoria stimabilule...Centura,insula de agrement trebuiau sa fie gata de foarte mult timp,stadiul actual este oglinda incompetentei marca PSD din Bacau(sunteti la butoane din '89...).Bacaul arata ca jalnic,ne luptam vu Vasluiul pentru ultimul loc in Moldova...

  • Imi pare rau cactrebuie sa spun, insa, orasul Vaslui arata precum Las Vegas-ul pe langa Bacau. Nu as fi crezut vreodata ca o sa spun asta. Trist, dar adevarat...

 • Benea n-are nevoie de GPS sa se descurce pe axa timpului, are in schimb nevoie de un ceas si de un calendar - chestii banale dealtfel. Si, binenteles, de colegi de partid cinstiti, care sa nu masluiasca datele oficiale, fie cele de la CNAIR, fie cele referitoare la buget - de unde tre' sa vina si banii pt constructorul centurii - si care nu-s! Zero bani pt Umbrarescu pana in prezent, dar se lauda pesedracii astia cu realizari marete, care nu-s in niciun fel ale lor. Si nici exproprierile necesare ca sa fie terenul degajat nu le-au facut aia de la CNAIR-ul pesedist. Nu faci nimica, nu dai niciun ban, doar umfli niste procente si le declami mare potent intr-ale realizarilor!
  Benea trebuie sa invete sa se laude doar cu realizarile trecute si prezente, nu cu amagiri d'ale viitorului, ca povesti de alea am mai servit de ne-am saturat.
  Sigur, in disputa asta, nici Viziteu n-are cu ce se lauda la capitolul realizari, dar cel putin n-a frecat menta la putere in Bacau atatia ani ca Benea asta, care a mai inaugurat cu turcii, in 2016 o data centura, si tot caca maca a iesit. Cu asta nu se lauda Benea sau crede ca am uitat?

  • Corect, dar cu urmatoarea mentiune: pt Bacau n-a apucat sa faca Viziteu inca prea multe, nedetinand o functie pe plan local, dar in parlament a avut o activitate mult mai consistenta decat Benea.