Europarlamentarul Dragoș Benea, la prima sesiune a noului Parlament European

Prima sesiune a Parlamentului European nou ales a început, marţi, la Strasbourg. Procedura validării europarlamentarilor este simplă și nu presupune depunerea unui jurământ. Europarlamentarul băcăuan Dragoș Benea a publicat în această dimineață primele impresii de la sesiunea inaugurală.

Europarlamentarii Tudor Ciuhodaru, la sediul din Strasbourg al Parlamentului European

„Pentru mine, este începutul unui nou drum, la capătul căruia vreau să ne întâlnim cu o autostradă A13, care să lege Moldova de Vestul Europei. Le mulțumesc încă o dată românilor care au susținut PSD pe 26 mai. Le mulțumesc celor 70.000 de băcăuani care ne-au susținut proiectele politice și administrative. Promit să ducem la capăt tot ceea ce am promovat în campaniile din 2016 și 2019”, a notat Benea, pe Facebook.

Europarlamentarul a criticat „pokerul politic” ce se derulează în aceste zile cu ocazia negocierilor pentru funcțiile europene. Acestea trebuie să se încheie „cât mai repede altfel UE va reconfirma cât de curand importanța insignifiantă proiectată la summitul G20 din Japonia!”, a mai afirmat Benea.

Europarlamentarul a publicat și o fotografie cu „pata de culoare a zilei”, protestul catalanilor. Ei au manifestat în faţa Parlamentului European din Strasbourg faţă de imposibilitatea pentru trei separatişti aleşi la sfârşitul lunii mai de a-şi ocupa locurile la sesiunea inaugurală.

Miercuri, eurodeputaţii își aleg preşedintele pentru un mandat de doi ani şi jumătate. Alegerile se desfăşoară prin vot secret şi pot avea loc până la patru runde de vot. Un grup politic sau un grup de cel puţin 38 de deputaţi europeni (1/20 dintre membri) pot propune candidaţi la preşedinţie.

Odată ce noul preşedinte ales va prelua mandatul, parlamentarii europeni vor alege 14 vicepreşedinţi, care vor asista preşedintele în conducerea şedinţelor. Cinci deputaţi vor fi aleşi chestori şi se vor ocupa cu chestiuni administrative.

Vezi comentariile (12)

  • Acesta este nivelul si atat poate acest reprezentant al nostru, ne trimite o poza sa stim unde l-am trimis. Nimic concret, ce a facut in prima zi de serviciu, in ce comisie este, e.t.c., cat despre autostrazi sa nu uitam ca PSD-ul putea sa le faca de 10 ori, dar ori nu a vrut, ori are doar oameni de calibrul trimisului nostru la Strasbourg.
    Iar daca ma intrebati totusi de ce l-am ales, va raspund ca am vrut sa protejez tara prin indepartarea macar pe termen scurt a acestui personaj de frunte.

  • țineți minte băbăeți, 5 ani mandat, 1 200 000 de € și pensiucă la 1200-1400 de € că o muncit cu spor pentru al țării viitor, iar noi avem moșnegăraie care nu are bani de mâncare și medicamente. VOTAȚI PSD /s Că doar o dat, nu?

  • Prost sa fii noroc ca esti (in partidul potrivit) PSD. In rest la orice functie candidezi pe listele acestuia obtii in Moldova orice pozitie indiferent daca ai sau nu valoare si rezultate.

  • Ma intreb ce limbi straine stie Benea. Inafara de moldoveneasca si de engleza, ultima urmand sa iasa din lista limbilor UE odata cu BREXIT.