Europarlamentar: Corina Crețu le vinde gogoși de Crăciun moldovenilor

Europarlamentarul Dragoș Benea o acuză pe Corina Crețu că minte cu bună știință în problema autostrăzii Iași – Târgu Mureș. „Comisarii europeni nu greșesc fără intenție”, afirmă liderul PSD Bacău, după ce Crețu, europarlamentar Pro România, l-a acuzat pe Lucian Șova că, în calitate de ministru al Transporturilor, ar fi frânat proiectul autostrăzii A8.

După reacția deputatului Lucian Șova, care a precizat că nici nu era ministru al Transporturilor în 2017, an la care s-a referit Corina Crețu, europarlamentarul Dragoș Benea a afirmat duminiucă dimineață că „Doamna Corina Crețu, cu care sunt coleg de Parlament European, a mințit cu bună-știință sâmbătă, la Iași, când – într-o declarație pe care nu o pot pune pe seama amneziei – l-a acuzat pe fostul ministru de la Transporturi Lucian Șova că, în 2017, acesta ar fi tras frâna de mâna pe subiectul Autostrăzii Moldovei”.

„Corina Crețu nu știe cu cine a discutat”

Eurodeputatul amintește că, în 2017, ministrul Transporturilor era Răzvan Cuc, nu băcăuanul Lucian Șova. Această „scăpare” a Corinei Crețu, în fața unui auditoriu căruia „trebuia să-i servească o nouă povestioară despre Autostrada Moldovei”, arată, în opinia lui Benea, cum se raportează politicienii de la centru la regiunile periferice ale UE: „Cu povești, pe post de așa-zise «dezvăluiri». Una peste alta, știrea e că dna. Crețu nu știe cu cine a discutat, în 2017, despre acest proiect de autostradă. Și acest detaliu mic arată, de fapt, cât interes există pentru subiectul autostrăzii spre Moldova”.

Băcăuanul Șova a avut un an 2018 foarte productiv la Transporturi. A startat şoseaua de centură a Bacăului – cea mai mare investiție de la Revoluție încoace făcută în județul Bacău. Devenit cel mai dinamic șantier de mare infrastructură din țară, centura Bacăului este construită de cel mai puternic constructor român de drumuri, băcăuan la rândul său. Centura conține și un tronson de peste 16 km, construit în regim de autostradă. Îndrăznesc să spun că pentru un număr de ani, aceștia vor fi singurii kilometri de autostradă pe care-i va vedea Moldova.

Același bacauan Șova se află la originea unui studiu solid fundamentat, elaborat de experții Băncii Europene de Investiții și girat de Jaspers, consultantul agreat al Comisiei, care demonstrează – negru pe alb – că varianta cea mai fezabilă de autostradă către Moldova – atât tehnic, cât și financiar – este pe ruta Brașov – Bacău – Iași (varianta de 3 ori mai ieftină decât ruta Iași – Tg. Mureș, despre care s-a vorbit foarte mult în ultimii 10 ani, fără să se facă ceva concludent pe subiect).

În concluzie, înainte de a mai poposi prin Moldova pentru a vinde gogoși de Crăciun locuitorilor acestei regiuni, Corina Crețu are datoria măcar de a nu escalada în minciună. Abordările axate pe dezbinare și învrăjbire nu vor conduce la nimic bun pentru regiunea noastră, chiar dacă doamnei Crețu poate i se pare că a punctat politic spunând ieșenilor ceea ce ei doreau să audă. Au fost mințiți și nu tocmai frumos.

Vezi comentariile (7)

 • Paine si circ! Cam atât ne oferă "conducătorii noștri"...
  Dar, probabil, asta este "cererea"; de ce sa ridicam ștacheta, dacă acest mod de a conduce are priza la electorat.
  Trei mandate de președinte CJ și unul pentru Parlamentul European, în conditiile în care nu ai făcut nimic pentru comunitatea care te votează o data la 4 ani? Este foarte tare! Eu personal sunt contrariat, nu înțeleg nimic din ceea ce se întâmplă...

 • Concurs de gogosi pentru bacauani.
  Uite autostrada, nu-i autostrada. Uite turcii, nu-s turcii.
  Uite centura, nu-i centura.
  Se va circula in decembrie pe ea... nu se va circula in decembrie pe ea.

  Hai la gogosi, neamule!
  Iar daca te-ai saturat de gogosile celor din 2000 incoace, cauta o alta varianta pe buletinul de vot!
  oricare alta!

 • Vorbeste Benea care a ținut aeroportul in paragină atatia ani și a pus monopol pe el cu Blue Air. Uite cine da lectii de moralitate. Halal...

This website uses cookies.

Read More