Edilii se contrazic: „Primăria Bacău evaluează pagubele, dar nu despăgubește pe nimeni pentru inundații!”

Primăria Bacău vine cu precizări, după ce viceprimarul Constantin Scripăț a declarat în presa locală că proprietarii caselor inundate vor fi despăgubiți de municipalitate, iar beneficiarii mărinimiei autorităților vor fi doar cei care nu au asigurare obligatorie pentru locuință.

Pentru Ziarul de Bacău, viceprimarul Dragoș Ștefan a precizat că „Primăria Bacău nu despăgubește pe nimeni”, indiferent că are sau nu are asigurarea obligatorie făcută. Până acum, s-a făcut o evaluate preliminară și generală a pagubelor, din care a reieșit că în municipiu au fost afectate de inundații 27 de gospodării și 22 de anexe. Au mai fost inundați doi agenți economici.

„Noi trimitem evaluarea preliminară la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care va desemna o comisie pentru evaluarea detaliată, ce va întocmi un raport pentru Guvern. Doar Guvernul decide cine și cu cât primește despăgubiri, nu primăria municipiului Bacău”, a precizat viceprimarul Dragoș Ștefan.

Singura zonă din Bacău afectată de inundații a fost între Digul Bârnat și Agricola. Digul Bârnat – amenajarea sau îndiguirea acestuia – este în responsabilitatea Direcției Apelor, nu a Primăriei Bacău, potrivit reprezentanților municipalității.

Conform legislației, primăriile sunt obligate să-i amendeze cu 100-500 de lei pe proprietarii prinși fără asigurarea obligatorie a locuințelor. Obligația este inclusă în Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor.

Vezi comentariile (5)

 • Normal, decolmatarea, înălțare diguri etc. nu ține de voi, e întotdeauna vina altcuiva. E ușor să dai bani la despăgubiri (că nu îi dați din salariu vostru) în loc să previi.

 • Vai de steaua lor! Va uitati in privirile lor si va dati seama de ,,inteligenta,, din bostanul lor. E de rasu curcii cu o astfel de conducere intr-un oras care se lauda cu desteptaciune multa!!! Daca e asa, de ce voteaza niste hoti de 30 de ani? Fiindca majoritatea absoluta e tembela. Logic!

 • Sa intelegem ca Primaria vrea sa ne dea. Niste amenzi pentru lipsa unei polite de asigurare. Niste golani!

  • Nu primaria vrea.
   Trebuie, conform legii !
   Este alta mancare de peste ca ei nu au curaj pentru ca pierd votantii.
   In loc de 1 kg de zahar mita se fac ca uita de amenzi.

 • Acea lege cu obligativitatea asigurarii locuintei e o mizerie. Trebuie spus cetatenilor clar: ai asigurare, beneficiezi de anutor in caz de calamitati, nu ai, nu primesti nimic. Ce se tot invart dupa coada maimutoii astia de politruci care decid tot felul de aberatii? Daca le este frica sa iasa public sa explice oamenilor! Cand ei numai hotii au in cap, ce sa le ceri? Din orice contract sau lucrare publica li se cotizeaza! Daca nu direct, prin primari, viceprimari, consilieri locali, presedinti de CJ etc.Parca nu sunt probe stranse de Servicii! Dar si astia din Servicii sunt corupti , vai de mama lor!