E.ON anunță o donație pentru Spitalul Județean de Urgență Bacău

Spitalul Județean de Urgență Bacău a primit sprijin financiar din partea angajaților E.ON și a companiei pentru achiziția de kit-uri de testare privind infecția cu noul coronavirus.

Anual, în această unitate medicală sunt internați aproximativ 75.000 de pacienți, spitalul având o capacitate de circa 1200 de paturi. La nivelul județului Bacău au fost confirmate peste 400 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar nevoia de testare este ridicată.

“Încă de la declararea pandemiei am început să sprijinim spitalele din România pentru a face față acestei lupte dure cu noul coronavirus. Aș vrea să subliniez gestul impresionant făcut de angajații E.ON de a se alătura acestor inițiative printr-o acțiune internă de strângere de fonduri pentru spitale. Compania E.ON va dubla suma strânsă, astfel încât să putem ajuta mai mult acolo unde este mare nevoie”, a declarat Manfred Paasch, directorul general al E.ON România.

”Mulțumim angajaților E.ON care s-au gândit la noi. Datorită donației lor ne-am mărit capacitatea de testare PCR, fără a împovăra financiar unitatea”, a menționat Adrian Popa, managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Companiile E.ON din domeniile distribuției și furnizării de energie electrică și gaze naturale au alocat 500.000 de lei pentru susținerea spitalelor care au nevoie urgentă de aparatură de specialitate pentru tratarea bolnavilor și de echipamente de protecție a personalului medical. Încă de la debutul pandemiei, prima acțiune a fost dedicată Spitalului Clinic Județean Mureș care a primit sprijin pentru achiziția unui echipament complet de testare, specific pentru COVID – 19. (sursa: comunicat de presă)

This website uses cookies.

Read More