Dragoș Benea, reacție la declarațiile Corinei Crețu, vizavi de Autostrada Unirii: „Basme electorale, despre autostrăzi imposibile”

Europarlamentarul Dragoș Benea o critică pe colega sa, Corina Crețu, după ce aceasta a afirmat recent că Autostrada Unirii ar trebui să fie prioritatea zero a actualului Guvern.

Benea consideră că declarațiile europarlamentarei sunt „basme electorale”, aducând în sprijinul afirmațiilor sale cifrele comparative cu Autostrada A13 Bacău – Brașov, care, conform studiilor, este varianta cea mai fezabilă.

Cifre extrase din studiul BEI, privind variantele de autostrad[ Ardeal – Moldova

Corina Crețu, colega de grup S&D și din comisia REGI a Parlamentului European, persistă în ficțiunea Autostrăzii Unirii (A8 Tg. Mureș – Iași), proiectul electoral din 2018 al PNL, pentru care liberalii au făcut o lege inaplicabilă din lipsă de finanțare.

Înțeleg că pentru doamna Crețu respectul față de mediu este facultativ când vine vorba de campania electorală și că A13 Bacău – Brașov le cam stă în gât celor de la Pro România, care vând gogoși electorale cu A8, DAR:

A13 e de 3 ori mai ieftină decât A8 

A13 e jumătate din lungimea A8

Ponderea ariilor naturale protejate în traseul autostrăzii e de 55% în cazul A8 și doar 8% în cazul A13

A8 se suprapune pe 52.000 hectare de arii protejate, din care vreo 3400 hectare Parcul Național Ceahlău (!!!);

A13 se intersectează cu 6800 de hectare (de 8 ori mai puțin).

Eu știu că Europa verde spre care năzuim cu toții, Europa „Green deal-ului” agreat și de dna. Crețu, înseamnă protejarea mediului, diminuarea poluării și soluții de infrastructură prietenoase cu mediul. Nu basme electorale cu autostrăzi imposibile, despre care unii tot vorbesc tocmai ca ele să nu se facă niciodată. 

Dragoș Benea – europarlamentar PSD

Vezi comentariile (15)

 • Cam are sens. Nu-s un fan al domnului Benea dar, aici, ii dau dreptate. Si, sincer, chiar n-as vrea ca minunatia de Parc Natural Ceahlau sa vuiasca de tiruri si claxoane.

 • Autostrada Unirii trebuie sa fie clar prioritara, nu putem sa ne luam dupa unele declaratii politice facute din interese lesne de inteles.
  Practic extrasul de cifre prezentat este doar un crampei, unde sunt restul ca nr de milioane tone transportate, timpi medii realizati de transport pe unitate de transpot (marfa sau persoane) facute pentru un traseu Bacau - Viena de exemplu.
  Am observa ca traseul prin Brasov - Sibiu - Deva - Arad este mai lung si evident dureaza mai mult. Dar ce sa-i ceri unui politruc poate vrea sa mearga la Poiana Brasov si nu are o varianta de mare viteza.

  • Esti de noaptea mintii ! Habar nu ai de cheltuieli de transport. Cu autostrada Brasov-Bacau-Iasi, cheltuielile sunt mai mici decat prin Ceahlau. Gandind ca se face si Bacau-Iasi. Asteptarea de 20 de ani sa se faca prin Ceahlau costa si nu are rost. Hai sa gandim economic si nu politic, chiar daca nu ne place.

  • Domnul virginel ;nu doar Iasul tău contează .Gindeste te ca Moldova se continua și mai jos de Tirgul Ieșilor pina la Galați .Deci refa ți calculele din biroul tău in Pacuret.

   • Domnu relu nu doar bacaul tau conteaza .Moldova continua si mai sus de bacau Neamt, Suceava Iasi Botosani spre vreo 3 mil de locuitori DECI.refa ti calculele din biroul tau pasaj gara,bazar sau alecu russo...

 • Noroc de Benea ca o sa va scoata in lume cu autostrada lui...curios totusi cum de nu a facut nimic 15-20 de ani cat a avut ocazia, nevoie era si atunci de autostrada.
  Discutiile daca prin Iasi sau prin Bacau sunt praf in ochi, sa va tina ocupati cat ei fac NIMIC. Acelasi discurs cu priza la pros..alegatori o sa il aiba multi ani, e verificat.

  • Cum nu face nimic?Dar de aeroport cine s-a ocupat,dar de soselele pana la Onesti sau Moinesti?Nu stiu de ce nu a facut nimic in 20 de ani dar e bine ca face acum si chiar face,spre deosebire de alti fanfaroni cu motul cat casa.Nici macar un program nu au,doar poze si ideea ca ne scapa de nu stiu ce rau cand de fapt, ei miros de la o posta mai rau decat altii.

 • Pentru basmele astea electorale este o lege - Autostrada Unirii Iasi Tg. Neamt Tg. Mures. Lege votata cu ajutorul PSD.
  Romania are nevoie de autostrazi atat de Bacau - Brasov, cat si de Iasi - Tg. Mures, precum si de Bucuresti - Suceava si Bucuresti - Drobeta .

 • Divide moldovenii si mai castiga niste voturi. Nu va intrebati: De ce nu le fac pe amandoua ?
  + una spre Buc si una spre portul Constanta.

 • Domnul Bogdan, Bacăul se afla in centrul Moldovei deci autostrada In aceasta zona ii fericește in mod egal și pe cei din Suceava și pe cei din Galați.Se mai face geografie la școala?
  Pare ca in Iași școala cam scârție...

  • noi totusi preferam a8 dupa matematica noastra a13 ne da cu virgula. de ce va deranjeaza pe voi a8 ???? mergeti linistiti pe a13 si vedeti va de treaba voastra!marele centru regional ....bacau.....ps ai vorbit cu cu aia din suceava si sunt fericiti cu a13 .....esti nostim...

   • Eu zic sa îți vezi tu de treaba ta și comentează la tine acasă ca aveti și voi ziare in Iași.Se pare ca pe voi va riciie tare A 13 ;noi nu intram sa comentam la voi...

 • pai numai comentati voi de a8 ,si atunci imi vad si eu de treaba mea, exact cum spuneam mai sus nu va impiedica nimeni sa faceti a13 ...lasati ne pe noi iesenii,sucevenii,botosenenii,nemtenii,vasluienii sa ne vedem de a8!

This website uses cookies.

Read More