Dragoș Benea răspunde criticilor PNL pe tema bugetului județului Bacău: „Propagandă ieftină!”

Senatorul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, a reacționat, după ce liberalii au protestat și au criticat modul în care au fost distribuiți banii către primăriile din județ.

Joi, PNL Bacău a anunțat că a decis să dea în judecată Consiliul Județean pentru modul în care a fost împărțit bugetul. Deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, a reclamat faptul că alocarea fondurilor s-a făcut pe criterii politice, iar primăriile liberale ar fi primit mult mai puțin decât cele ale PSD sau ALDE.

„PSD folosește acești bani ca instrument de șantaj, iar ALDE devine pe zi ce trece mai setos și doritor de abuzuri decât PSD”, a acuzat liderul liberal. Potrivit acestuia, după votarea bugetului, unele primării liberale nu au primit bani nici măcar pentru cofinanțarea proiectelor europene.

În replică, senatorul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău și fost președinte al Consiliului Județean, a spus, vineri, că procesul pe care liberalii vor să-l deschidă este fără rost: „Consiliul Județean este for deliberativ, nu-mi dau seama ce vor să obțină în instanță”.

Potrivit senatorului PSD, toate primăriile, indiferent de culoarea politică a primarilor, au primit mai mulți bani decât anii trecuți. „Alocările sunt net superioare anilor precedenți”, a spus Benea. O dovadă a bunelor intenții ale Consiliului Județean este că s-a renunțat la fonduri pentru drumurile județene, iar toți banii s-au distribuit pentru drumuri comunale.

De asemenea, s-au asigurat fondurile pentru cofinanțarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă pe care le au primăriile în derulare, fie ele europene sau PNDL. Liderul PSD Bacău a catalogat criticile dinspre PNL drept „propagandă ieftină”.

Vezi comentariile (2)

This website uses cookies.

Read More