Dosarul primarului din Măgura, Bacău, în cameră preliminară la Judecătoria Bacău

Pe rolul Judecătoriei Bacău se află dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău îi acuză pe fostul și actualul primar din comuna Măgura, județul Bacău, de fapte de corupție.
Iordache Costrăș a câștigat, din partea PNL, alegerile pentru Primăria Comunei Măgura, județul Bacău, după ce a fost trimis în judecată, pentru complicitate la conflict de interese. „Lider” al acuzațiilor este fostul primar, Constantin Trăistaru, trimis în banca acuzaților pentru șase infracţiuni de conflict de interese.

Cei doi au fost găsiți în conflict de interese în 2014 de Agenția Națională de Integritate, care a făcut sesizarea penală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii spun că, pe 15 ianuarie 2013, Constantin Trăistaru a semnat, în calitate de primar, contractul individual de muncă prin care fiul său a fost angajat în funcţia de consilier juridic debutant în cadrul Consiliului Local Măgura.

După câteva luni, același primar a emis cinci dispoziţii prin care și-a numit fiul secretar al unor comisii de negociere, activităţile desfăşurate în baza acestor decizii fiind remunerate cu încălcarea dispoziţiilor legale în vigoare.

În sarcina viceprimarului de atunci (acum primar) Iordache Costrăș, s-a reţinut că a sprijinit activitatea ui Trăistaru prin iniţierea, în decembrie 2012, a unui proiect de hotărâre privind modificarea organigramei şi statului de funcţii, urmărind exclusiv crearea aparenţei de legalitate pentru a permite angajarea fiului primarului de la acel moment.

Dosarul de la Judecătoria Bacău se află în procedură de cameră preliminară.

Vezi comentariile (4)