Direcția Silvică Bacău vinde peste 100 de arme cu glonț

Direcția Silvică Bacău scoate la licitație publică cu plic închis 103 arme cu glonț, folosite odată pentru pază și care sunt acum interzise.

Foto arhivă

„Acestea sunt de calibru foarte mic, dar sunt interzise de legislația actuală. Au fost fabricate acum ani de zile, la Cugir. Legislația nu mai permite paza cu arme din acest tip”, a explicat directorul tehnic al instituției Gheorghe Mănăilă.

Instituția nu este la prima tranzacție de acest tip. Arme vechi de vânătoare au mai scoase la vânzare și în trecut, la prețuri mici, pentru că erau foarte vechi și, deși mai puteau fi folosite, nu mai prezentau interes pe o piață a armamentului dezvoltată.

„Deși erau funcționale, erau modele vechi folosite pentru vânătoare. Dacă acestea nu se vindeau la licitațiile organizate, după o anumită procedură, cu acordul poliției, deveneau doar de decor”, a mai spus directorul tehnic.

Conform anunțului, licitația va avea loc săptămâna aceasta, iar cuantumul garanției de participare este de 10 la sută. În cazul în care nu vor prezenta interes, armele vor fi predate poliției.

This website uses cookies.

Read More