Deputatul USR Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, și-a inaugurat cabinetul parlamentar. Programul audiențelor

Deputatul Lucian Daniel Stanciu Viziteu – USR

Deputatul USR Bacău Lucian Daniel Stanciu Viziteu și-a inaugurat, marți, cabinetul parlamentar din reședința de județ. Acesta se află la un demisol, pe strada Războieni, Nr. 11, Sc B, (vizavi de Colegiul Național de Artă ”George Apostu”, în spatele Palatului Administrativ). Chiria, suportată de la buget, este de 300 de euro lunar.

Pentru început, cabinetul parlamentar va funcționa două ore pe zi, dar încă nu a fost stabilită perioada exactă. Cert este că deputatul Lucian Daniel Stanciu Viziteu va acorda oficial audiențe la două săptămâni, în zilele de joi și vineri. „Am să fiu aici permanent, în cele două zile de audiențe”, a precizat deputatul, care este secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. În funcție de solicitări, audiențele ar putea fi săptămânale.

Deja, parlamentarul băcăuan a avut întâlniri cu alegătorii, unul dintre cei care l-au abordat fiind liderul de sindicat al polițiștilor din Bacău.

Acesta i-a reclamat starea avansată de degradare a Secției 2 de poliție, unde lucrează în condiții improprii peste 100 de polițiști. Deputatul a promis că va face o interpelare ministrului de Interne.

Cât privește prima lună de mandat, Lucian Daniel Stanciu Viziteu s-a arătat dezamăgit de faptul că au fost validate mandatele unor aleși cu condamnări penale, cum e cazul lui Liviu Dragnea, deși legea interzice. Potrivit deputatului USR, au fost validate și mandatele unor persoane cu interdicții civile explicite.

Parlamentarul a comentat și scandalul grațierii colective plănuite de Guvern: „Este clar că penitenciarele sunt supraaglomerate, dar soluția nu este să facem eliberări în masă, ci să construim altele sau să amenajăm spații dezafectate”.

Vezi comentariile (1)

  • Cam cite penitenciare credeti ca trebuie construite in Romania?Nu credeti ca trebuie un echilibru intre numarul condamnatilor si numarul angajatilor.Cred ca acum avem prea multi condamnati la numarul de salariati.Daca avem prea multi condamnati,prea multe dosare,o sa avem nevoie de mai multi angajati in justitie,mai multi angajati in penitenciare.Dezechilibrul va fi mai mare.Legislatia trebuie simplificata.Sa fie usor de aplicat si respectat si investit masiv in educatie.Este singura solutie.