Deputatul Tudorița Lungu: „Situația din Izvoare, încă un motiv pentru care primarul Necula și PSD ar trebui să plece!”

Eforturile a sute de voluntari, dar și sutele de mii de euro investite de organizația Habitat for Humanity și de sponsori, pentru a construi 36 de case în cartierul Izvoare din Bacău, destinate familiilor nevoiașe, sunt aprope ruinate de dezinteresul și lipsa de implicare a primarului municipiului, Cosmin Necula, arată deputatul Tudorița Lungu, într-un comunicat de presă.

Cele 36 de case au fost ridicate de voluntari de toate vârstele, din țară și din străinătate, la inițiativa și cu sprijinul financiar al Habitat for Humanity, dar la mai bine de doi ani de la finalizarea acestora, nu pot fi locuite, pentru că încă nu au fost racordate la apă și canalizare.

Habitat for Humanity a construit casele, a suportat realizarea rețelelor de gaze și electricitate. Apa și canalizarea au fost investiții asumate de Primăria Bacău, dar nu sunt nici acum rezolvate, în ciuda nenumăratelor promisiuni și a anilor trecuți.

„Este de-a dreptul rușinos ceea ce se întâmplă, iar primarul Necula își dă încă o data dovada neputinței și incapacității sale de a administra orașul. Au venit străini, ne-au dat bani, au venit voluntari, au ridicat casele, iar administrația locală, de doi ani, nu le-a conectat la apă și canalizare. Lucrările trebuiau realizate încă din 2018, dar au fost ignorate. Ce contează pentru administrația PSD oamenii aflați în nevoi? Ne aflăm la jumătatea lui 2019 și, din ce spune primarul, aflăm că banii pentru realizarea investiției ar fi fost prinși în buget, dar abia acum se discută despre studii de fezabilitate, avize și acorduri. Dacă erau bani, de ce nu s-au folosit din vreme? În tot acest timp, oamenii care ar trebui să locuiască în casele din Izvoare rămân tot pe drumuri, pentru că nepăsarea, indiferența și incompetența conduc Primăria Bacău”, spune Tudorița Lungu, deputat PNL de Bacău.

Parlamentarul băcăuan consideră, ca și în alte situații similare, că primarul Cosmin Necula ar trebui să-și dea demisia, pe fondul nenumăratelor gafe și a lipsei crase de viziune, de proiecte și investiții, care au făcut ca municipiul Bacău să stagneze din toate punctele de vedere.

„Mă tem că fiecare lună de administrație Necula trage orașul și mai jos, mă tem că pe tinerii care pleacă din oraș nu o să-i mai convingă nimeni să revină, mă tem că anii care s-au pierdut acum vor fi greu de recuperat de o viitoare administrație”, este semnalul tras de deputatul Tudorița Lungu.

Vezi comentariile (5)

 • Ps. Mai usor cu pianul pe scări cu "oamenii nevoiasi"
  Este cel puțin un beneficiar care este orice dar nu nevoiași...

  • Nea Radule, mai usor cu pianul cind aduci osanale Primariei si Primarului Necula. Orasul arata jalnic si lipsa de interes si simtul gospodaresc se vede la tot pasul. Nu doresc sa lungesc vorba de aceia te invit la o plimbare prin oras.....apoi putem comenta in voie. Astept invitatia....

   • nu am zis nici ca necula este dumnezeu nici ca orasul arata bine.

    Am spus ca in acest caz cel putin un beneficiar al acestui proiect nu poate fi incadrat ca fiind nevoias (asa cum este prezentat in articol) si am mai spus ca daca tot primesti o casa de pomana poti sa-ti racordezi utilitatile.

    pomana e nasoala dupa mine
    Creanga ar fi zis-o pe aia cu "muieti ti-s posmagii???!!"

 • Teren concesionat de la primărie
  Construcție gratuită
  Racordarea la canalizare macar sa si-o faca...
  Chiar numai pomana??!

 • Toti trebuie sa plecati! Ati supt judetul asta si nu va mai saturati! Pentru cati bani ati luat ce mari realizari aveti in orasul/ judetul acesta?!