Deputatul Ionel Palăr (PNL), apel la cadrele didactice și medicale din Bacău, să nu descurajeze votul la Referendum

Deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, a făcut azi, într-o declarație politică de la sediul partidului, un apel la cadrele didactice din județ și la angajații din sistemul medical să nu accepte solicitările pe care le-ar face PSD, cu scopul descurajării votului la Referendum.

Liderul liberalilor băcăuani le-a transmis și aleșilor PNL care până acum nu s-au implicat în campanie că acum e momentul să-și „spele rușinea”.

Suntem în penultima zi de campanie, o campanie pentru Referendum și europarlamentare ce a fost total atipică față de celelalte campanii.

A fost atipică pentru că, din păcate, adversarul principal al PNL și al românilor, PSD, s-a dezlănțuit în această lună așa cum nu a mai făcut-o niciodată.

Sunt de notorietate cazurile în care toți primarii liberali și activul Partidului Național Liberal au fost hăituiți, dar în principal vreau să mă refer la cei care conduc administrații. Dacă nu au reușit să-i convingă să o lase mai moale sau să nu se ocupe de campanie – am asistat zilele trecute la un act nemaiîntâlnit în județul Bacău, când primarul Valerică Mihalcea, de la Gura Văii, a fost intimidat, a fost înjurat, ceea ce nu s-a mai petrecut niciodată.

Un fapt mai îngrijorător decât ceea ce am spus până acum se petrece de o săptămână în județul Bacău. De o săptămână, inspectorii de la Inspectoratul Școlar și parlamentarii Partidului Social Democrat – să mă scuze domnii profesori că spun acest lucru! – adună cadrele didactice din Învățământ și li se explică de ce nu trebuie să voteze Referendumul, de ce trebuie să voteze PSD-ul și cei care sunt în secțiile de votare sau sunt președinți de secții de votare să descurajeze populația, pentru a nu lua buletinele de vot pentru Referendum.

Din păcate, acest lucru n-o să-l putem stopa, deși avem câteva cazuri foarte clare – și aici mă refer la Buhuși, unde s-a întâmplat «pe față», în comuna Podu Turcului – dar în toate zonele din județ cadrele didactice sunt adunate și li se explică în ce fel trebuie să se implice în campania electorală pentru PSD.

Apelul meu nu este către PSD, pentru că ei știu ce fac, nu se vor dezbăra niciodată de acest lucru. Eu îi rog foarte mult pe dascălii noștri, pe cei care au reușit cu trudă, să facă să existe în România oameni cu carte.

Dragi profesori, dragi învățători! Nu trebuie să fiți dumneavoastră exemplul pe care copiii noștri și societatea să-l vadă. Dacă vă veți lăsa intimidați și umiliți înseamnă că nu mai există nicio speranță nu pentru cei care am reușit să facem un pic de școală în Românie, ci pentru cei care, astăzi, trebuie să învețe carte și să ne reprezinte mai târziu.

Domnilor profesori! Campanii au fost și vor mai fi, Bacăul tot aici rămâne și Școala românească trebuie să rămână ceea cea fost. Pentru orice copil, știm cu toții, dascălul – Doamna și Domnul, dintr-un sat! – au fost repere care ne-au marcat toată viața. Să nu întinăm aceste lucruri care, practic, ne-au făcut pe toți să ne privim cu drag învățătorii și profesorii!

Fac un apel și la cadrele medicale din județul Bacău, pentru că inclusiv în zona medicală se practică aceste intimidări. E adevărat că e foarte greu să-i spui unui șef, unui director că nu vrei să participi la o întâlnire și să-ți exprimi intenția de vot în mod direct, dar conștiința trebuie să rămână a dumneavoastră.

În cele două zile, câte au rămas de campanie, că îi încurajez și îi îndemn pe toți susținătorii Partidului Național Liberal să fie decenți, facă o campanie civilizată. Îi rog foarte mult pe consilierii și primarii liberali ca, acum, pentru rușinea care a planat asupra noastră prin faptul că mulți nu s-au implicat în campania electorală, să-și spele obrazul în mod civilizat și frumos, dacă rezultatele în localitățile lor vor fi pozitive și dacă vor reuși să bată PSD-ul.

Nu poate fi o replică mai bună la aceste umilințe, la aceste presiuni care s-au făcut asupra lor decât deschiderea urnei, după ce s-au terminat alegerile, și rezultatul pozitiv pentru Partidul Național Liberal.

Vă mulțumesc!

Vezi comentariile (3)