Deputatul Ionel Palăr: „Sunt bani suficienți pentru finanțarea Centurii Bacăului și nicio plată nu va fi întârziată!”

Deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, a reacționat azi, după criticile formulate de Asociația Pro Infrastructură și PSD, referitoare la sumele de bani alocate Centurii Bacăului în Bugetul de Stat. După o întâlnire la Ministerul Transporturilor, liderul liberal a dat asigurări că există suficiente fonduri, iar lucrările se vor desfășura normal, fiind posibilă finalizarea înainte de termen.

Deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, Lucian Bodea, ministrul Transporturilor, și prefectul Liviu Miroșeanu

Deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, și Liviu Miroșeanu, prefectul județului, au avut, marți, o întrevedere cu ministrul transporturilor, Lucian Bodea, pe tema lucrărilor de infrastructură și în special a Centurii Bacăului. În urma întâlnirii, președintele PNL Bacău a răspuns criticilor PSD Bacău și a combătut „speculațiile”.

„Această inflamare a subiectului vine din faptul că PSD Bacău și președintele organizației, Dragoș Benea, prin schimbarea Guvernului, și-a pierdut locul de pelerinaj. Ciclul de vizite pe șantier a făcut ca, din inerție, la începerea anului, să fie un subiect pe care nu mai reușesc să-l rostogolească. Acest gen de politică trebuie să înceteze! Centura Bacăului este obiectivul locuitorilor Bacăului, dar și al întregii Moldove, pentru că cei care tranzitează spre nord au de suferit. Dacă domnul Benea simte nevoie de pelerinaje, poate vizita un județ întreg, pe care l-a lăsat în dezastru”, a spus deputatul Palăr.

Ministrul Transporturilor va veni în Bacău, pentru a da garanții că lucrarea se va face. Constructorul a avut o discuție cu ministrul Transporturilor, în urma căreia a reieșit că toate „speculațiile” nu sunt reale. Bani pentru finanțarea Centurii Bacăului sunt suficienți și nicio plată nu va fi întârziată. Orice situație de lucrări, cu studiu fizic realizat, va fi plătită de îndată.

„Avem cel mai bun constructor, este un mare noroc că a câștigat licitația domnul Dorinel Umbrărescu, pentrun că sunt convins că se va ține de cuvânt. El a promis că în luna august va putea anunța dacă va termina înainte de termen, în toamna acestui an, deși termenul din contract este 2021”, a declarat liderul PNL Bacău.

Suma alocată, la acest moment,este, potrivit legii plafonării bugetare, prin care sunt alocate sume egale pentru proiectele în desfășurare, în afara sumelor de rezervă bugetară, astfel că, suma alocată în prezent nu reprezintă singurii bani de care va beneficia proiectul variantei ocolitoare a Bacăului în anul 2020. Astfel, pe măsură ce se vor executa lucrări, etapizat, constructorul își primește sumele aferente în cont, fie prin realocare de fonduri de la alte proiecte neexecutate în țară sau din rezerva bugetară.

De asemenea, în noiembrie, s-a semnat contractul de finanțare europeană, iar Guvernul Orban a extins măsurile de expropriere a unor terenuri de pe aliniamentul variantei ocolitoare a Bacăului.

„Eu sunt foarte optimist că vom avea câștig de cauză pe varianta autostrăzii Bacău – Brașov”

Deputatul Ionel Palăr a relatat că a discutat la Ministerul Transporturilor și situația proiectelor celor două variante de autostrăzi care să lege Moldova de Ardeal.

„Cele două autostrăzi trebuie să se realizeze, a spus Palăr. Din punct de vedere tehnic, i-am solicitat ministrului Transporturilor – și a promis că nu va interveni – ca cele două investiții să-și urmeze cursul firesc. Astăzi, autostrada Bacău-Brașov este cu un pas în fața autostrăzii Iași – Târgu-Mureș, deoarece se finalizează licitația pentru Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic. Este evident că este mult mai clară sursa de finanțare pentru Bacău – Brașov decât pentru cealaltă autostradă”.

Situația acestor proiecte va fi discutată la începutul lui februarie la Comisia Europeană de deputatul Ionel Palăr și ministrul Bodea cu Adina Vălean, comisar european pe Transporturi.

„Vom pierde foarte mult din această dispută între județele Moldovei (Iași și Bacău – n.n.), eu aș vrea să înceteze această discuție, pentru că nu vom decide noi, decid studiile tehnice și indicatorii economici. Nu decid nici președintele PSD, Benea, nici președintele PNL, Palăr, nici parlamentarii lucruri care sunt evidente. Finanțările în statul român se fac pe criterii logice și obiective. Când se vor face cele două studii de fezabilitate se va decide, eu sunt foarte optimist că vom avea câștig de cauză pe varianta Bacău – Brașov”, a mai afirmat deputatul Ionel Palăr. El a promis mai multe detalii despre autostrăzi după finalizarea licitației.

Vezi comentariile (10)

 • Atâta mai pozați pe lângă centura asta, exact ca niște *****. S-a dus domnul Pălărică la minister sa ne asigure că investiția are finanțarea asigurată. A făcut și o poza, să-l credem pe cuvânt. Chiar daca în buget nu-s bani.

 • Eu cred ca bacauanii care l-au votat pe nenorocitul ala de la Cotroceni cat si pe liberali la europarlamentare ar trebui sa fie blamati pentru oprirea lucrarilor la centura Bacaului. Nu e vinovat Palar ca niste electori autisti continua sa premieze prostia, incompetenta si indiferenta. Nu am votat niciodata PSD, dar daca nu vad centura gata pana in iunie, nu pana in august, stiu bine pe cine NU voi vota de data asta.

 • babaetz, da' voi nu stiati ca daca iese peneleu', s-a zis cu investitiile in Moldova? hahahaha
  memorie scurta mai aveti....

 • lasa ma ca ati vrut prosteala galbena. o sa va faca astia autostrazi spitale scoli. aaaa stai...astia le inchid. au mai facut-o. bine ca sunt multi prosti care au votat ciuma galbena ca sa ne ingroape. bine ca imprumutam miliarde pt a plati bombite si pt a sustine hotia multinationalelor.
  cand psd a incercat sa le puna frana i-au atacat. acu le dau astia si luna de pe cer.
  luati prostilor peneleu cu lingura pana cand nu mai puteti.
  sper din inima se ne ducem dracului ca oricum nu ne revenim. au mai fost astia cu basescu si au distrus cat au putut. hai luati, bagati pe gat ciuma galbena pana muriti de foame .
  sa vina ministru peneleu sa zica ca au luat puterea prea tarziu ca sa fie bine exxon. aloooo...credeam ca ati luat puterea sa ne fie noua bine nu lui exxon.da nu e bai...luati ce ati votat...luati m@#$@e galbena pana cand va da borsul pe nas
  hai doamne ajuta sa ne ia dracu

  • Ar trebui!Oricum,oamenii se vor convinge daca e laie sau balaie in curand!Acum se mai poate inca minti dar in viitor...Daca nu vor fi rezultate concrete,o vor incasa cu varf si indesat!

  • @BEN . pana raspunde cineva cu mandatu' ramanem noi de fraieri.. vorba aia.. vin ai nostrii pleaca-ai nostrii..noi ramanem tot ca prostii..!! Slogan PNL " Vom face o lume NOUA nu VOUA..! " daca nu vor misca nimic astia galbeni il vom pune pe Putin presedinte !!

 • Ne-am pacalit !!!! De data asta #M_ _E - PNL si nemtului de Johanis si ungurului de Orban si tuturor tradatorilor de neam de la PNL USR BBC Vocea americii Radio Erevan etc!!! Mergem mai departe...

This website uses cookies.

Read More