Deputata Tudorița Lungu (PNL) face sesizare la Ministerul Mediului, în problema incendiului de la groapa de gunoi a Bacăului

Tudorița Lungu, deputată PNL Bacău, a anunțat că va sesiza Ministerul Mediului, pentru trimiterea Corpului de Control la Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Bacău.

Deputata Tudorița Lungu (PNL)

Lungu va solicita anchetarea modului în care aceste instituții au acționat pentru protejarea populației, în cele două săptămâni de când groapa de gunoi a Bacăului a luat foc. „Nu au demonstrat că le pasă de sănătatea populației. Aveau posibilitatea să ia probe de la locul incendiului probe de aer, pentru a vedea cât sunt de supuși băcăuanii unui atac toxic. Plasticul nu poate să emane un fum cu care să fim fericiți”, a declarat Tudorița Lungu.

Încă de la începutul incendiului, a existat suspiciunea că autoritățile publice ascund nivelul de poluare cauzat de focul de la groapa de gunoi. Așa cum Ziarul de Bacău a scris în exclusivitate, cifrele prezentate public nu sunt credibile, ba chiar există dovezi contrare. Cea mai „vocală” instituție în negarea poluării din Bacău a fost Garda de Mediu.

Deputata Tudorița Lungu a mai dezvăluit că laboratorul de analize de la APM Bacău a fost permanent închis pentru renovare.

Vezi comentariile (2)

  • O alta smecherie a celor de la Mediu este ca atunci cand poluarea este foarte mare, ei afiseaza pe site informatia "date insuficiente".

  • Tudorito, nene, si pe vremea matale.... tot acolo era groapa si tot atata imputiciune imprastia! De ce liberalii n-au luat masuri ?