DEDEMAN dotează un compartiment al Spitalului TBC din Bacău. Și Primăria anunță lucrări de modernizare

Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău (TBC) are acum un compartiment de Paliație, iar dotarea întregului a fost sponsorizată de compania DEDEMAN. Firma fraților Pavăl a asigurat 12 seturi de paturi speciale, saltele și noptiere.

„Vreau să le mulțumesc, în numele comunității noastre, pentru sprijinul acordat și în acest proiect”, a declarat primarul Cosmin Necula. El a precizat că, pe lângă compartimentul nou creat, conducerea spitalului a reușit dublarea numărului de paturi la Recuperare respiratorie.

De asemenea, municipalitatea anunță că s-a mai făcut un pas pentru obținerea fondurilor europene de 12 milioane de lei pentru proiectul “Modernizarea, dotarea și extinderea corpurilor ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău”. Proiectul a fost admis după evaluarea tehnico-financiară și intră acum în ultima etapă înainte de semnarea contractului.

Banii vor fi utilizați pentru modernizarea și reabilitarea în totalitate a clădirii ambulatoriului, dar și pentru extinderea acesteia și dotarea cu noi echipamente și aparate medicale (computer tomograf, aparat radiologic, pletismograf).

Primarul Cosmin Necula a făcut și un bilanț al lucrărilor finanțate de municipalitate, la Spitalul TBC, unele dintre acestea realizate prin descompletarea dotărilor de la Spitalul Municipal:

– a fost construit „de la zero” un lift exterior pentru Pavilionul TBC și s-au demarat procedurile pentru construirea celui de-al doilea lift (valoare 360.000 lei)
– este în curs de execuție Stația de stocare și rețea distribuție oxigen medical (valoare 210.000 lei)
– spitalul a mai fost dotat cu Ecograf Doppler, două aparate EKG și două mașini de spălat moderne cu barieră septică
– pentru laboratorul de analize a fost achiziționat un analizor nou de biochimie (valoare 150.000 lei)

– au fost modernizate toate cele 40 de saloane ale Pavilionului Tuberculoză și toate sălile de mese (înlocuit tâmplăria veche de lemn cu tâmplărie de termopan, înlocuit mobilier, pardoseli și sistem de iluminat)
– a fost reorganizat și modernizat circuitul la blocul alimentar și la magazia de alimente
– se lucrează la reautorizarea ISU, instalarea unor noi hidranți, sisteme de detecție și alarmare și rețea de evacuare fum (valoare 250.000 lei)
– au fost create două compartimente noi în cadrul spitalului: Recuperare Respiratorie și Paliație.

Vezi comentariile (2)

  • Familia Dedeman... comparati ce fac oamenii din familia asta cu tot ce au facut bogatasii bacauani in ultimii treizeci de ani, pentru Bacau. Cand l-ati vazut pe Budeanu ca a dat un leu pentru un spital. Cand a dat Sechelaru bani pentru repararea scolilor. Bani din buzunarul lui, zic. Cand a platit Benea pentru semenii sai. Sau Placinta, sau liberalii care au o gramada de averi.

  • Felicitări celor de la Dedeman, cat despre Mocheta, ce sa spunem....iar se lauda cu fonduri europene....
    Băi Necula, tu nu ai înțeles nici acum că pe fonduri europene nu poți să faci cu SSPM-UL tau, ai uitat de penalitățile de la Insula... desigur că ai uitat doar nu ai plătit din buzunar tau!!!

This website uses cookies.

Read More