Decolmatarea lacului de la Insula de Agrement Bacău a ajuns la 55%

Decolmatarea lacului de la Insula de Agrement a ajuns la 55%, anunță Prefectura Bacău. Subprefectul Valentin Ivancea a verificat stadiul fizic al lucrărilor.

La vizita pe teren au mai participat Mihail Popescu, directorul ABA Siret, dirigintele de şantier, directorul de investiţii al ABA Siret, precum şi reprezentanţi ai antreprenorului. Stadiul fizic al lucrărilor este de 55 la sută, conform datelor furnizate de ABA Siret, respectiv de 63 la sută defrişarea vegetaţiei.

În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, subprefectul Valentin Ivancea a solicitat mărirea capacităţii şi a ritmului de lucru, respectiv creşterea ritmului de defrişare şi decolmatare a albiei lacului, se arată într-un comunicat de presă.

În acest sens, au fost solicitate rapoarte săptămânale din partea ABA Siret privind stadiul şi evoluţia obiectivului de investiţii menţionat. De asemenea, s-a solicitat Sistemului de Gospodărire a Apelor – SGA Bacău să facă lucrări de defrişare, cosire şi igienizare pe taluzul digului de pe malul mal drept al râului Bistriţa. Se mai au în vedere defrișarea și igienizarea cuvetei (terenului) lacului, în afara perimetrul cuprins în lucrarea de investiții, unde s-a dezvoltat vegetația.

Vezi comentariile (3)