Decizie definitivă! Viceprimarul din Gura Văii își pierde mandatul înainte de alegeri, după ce instanțele au decis că e incompatibil

Costică Vîrlan, viceprimarul liberal al comunei Gura Văii, județul Bacău, își pierde postul, după ce instanțele de judecată au confirmat definitiv decizia de incompatibilitate dată de Agenția Națională de Integritate. Edilul a fost declarat incompatibil deoarece, pe vremea când era doar consilier local, a lucrat aproape doi ani ca șofer la primărie, ceea ce legea nu permite.

Viceprimarul Costică Vîrlan – foto Facebook

„În perioada 30 aprilie 2014 – 06 iulie 2016, a deținut simultan funcția de consilier local și pe cea de șofer în cadrul compartimentului de deservire din aparatul de specialitate al primarului comunei Gura Văii, județul Bacău, încălcând astfel prevederile legale”, se arată într-un comunicat al ANI.

Pentru activitatea de la volan, a câștigat aproape 1.300 de lei lunar. Situația ar fi fost reclamată autorităților de fostul viceprimar al comunei, potrivit primarului comunei. Împricinatul a contestat decizia ANI în instanță, însă a pierdut definitiv pe 18 iunie. 

Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, susține că așteaptă decizia instanței, după care să ia măsurile ce se impun. „Deocamdată e doar o știre. Aștept să vină înștiințarea de la instanțele de judecată și ulterior, să urmăm pașii legali în acest caz”, a declarat Miroșeanu.

Conform legislației, vicele din Gura Văii își pierde mandatul și nu mai are voie să candideze la alegerile din această toamnă. 

Vezi comentariile (3)

  • Altii au intocmit contracte fictive de prestari servicii pentru a plati consilieri locali, fii, fiice, gineri, cu bani direct din mana primarilor. Curtea de conturi stie, Politia si Procuratuea stiu, DNA stie. Si au acoperit astfel de falsuri si conflicte de interese. Contra cost?

  • Incompatibil și își pierde mandatul? Dar despre Fane Șilochi cowboy la vaci cu testicule ce se mai aude?

This website uses cookies.

Read More