De-a dacii și romanii, în Gherăiești. Autobuzul 4 are curse suplimentare sâmbătă și duminică, pentru Festivalul Tamasidava

Festivalul Geto-Dacilor „Tamasidava“ a început vineri seara, în centrul Bacăului, iar pentru sâmbătă și duminică „ostilitățile” se mută în parcul Gherăiești.

Pe timpul desfăşurării festivalului, autobuzul nr. 4 (ce are traseul magazinul Cora-Gherăiești), va avea curse la fiecare 30 de minute, sâmbătă, între orele 12.00-22.00, și duminică, între 9:00-16:00.

Festivalul geto-dacilor, în Gherăiești

Programul Festivalului Geto-Dacilor (în parcul Gherăiești):

Sâmbătă

– 12.00 – Prezentarea trupelor;

– 13.00 – Deschiderea taberelor şi a atelierelor meşteşugăreşti;

– 16.00 – 19.30: Lupte cu gladiatori, Ritualul de iniţiere a unui tânăr războinic, Dansuri antice, Târg de sclavi, Jocuri antice, Muzică antică;

-20.30 – 21.30 – Bătălia de noapte;

-21.30 – Rugul lui Zamolxe;

Duminică

– 10.00 – Deschiderea taberelor şi a atelierelor meşteşugăreşti;

– 13.00 – Dansuri antice;

– 14.00 – Bătălia de zi;

– 15.00 – Salutul trupelor şi închiderea festivalului;

Festivalul Geto-Dacic Tamasidava este organizat de Asociaţia culturală Geto-Dacii din Moldova, Iaşi, Asociatia Culturală pentru Istorie Vie, Alba Iulia, Asociatia Historia Renascita, Piteşti, Nimfele Dace, Zalău, Vox Dacorum, Zalău , Asociatia Virtvs Antiqva, Cluj, Asociatia Vivat Tomis, Constanta, Legio I Italica, Shistov- Bulgaria.

Fondurile au fost alocate de Consiliului Judeţean și Municipiului Bacău.

În județul Bacău, chiar există Cetatea Tamasidava, dar este lăsată în părăsire. Tamasidava ar fi, potrivit unor surse, a doua cetate dacică după Sarmizegetusa, ca mărime și importanță. Situl arheologic, în care s-au făcut săpături 40 de ani, dar abandonat din 1994, se află în comuna Pâncești.

Share this post:

Vezi comentariile (1)

  • Locul de desfasurare a festivalului trebuia sa fie tot langa stadion pe acelasi amplasament in care a fost in urma cu o saptamana a fost hramul de Sf. Petru si Pavel. Lumea nu se va duce in Gheraiesti ca sa vada demonstratiile ce se vor tine, sa duca copiii si catelul si purcelul pana acolo. Va fi deci din acest pdvd o pierdere si bani aruncati de primarie degeaba. Si la stadion avem padure o jungla in miniatura in care se puteau incadra taberele acestora.