Cum pot beneficia părinții de stimulent de inserție chiar dacă firmele au dat angajații în șomaj tehnic

Persoanele care în această perioadă urmează să încheie concediul de creștere a copilului și trebuie să revină la serviciu, cu minimum 60 de zile înainte, pentru a beneficia de stimulent de inserție trebuie să urmeze aceiași pași ca și până acum, chiar dacă între timp firmele și-au dat angajații în șomaj tehnic. Concret, acestea vor reveni la serviciu și imediat vor intra în șomaj tehnic, urmând să beneficieze și de stimulent de inserție. 

„Practic, persoana revine la serviciu și imediat trece în șomaj tehnic, urmând ca stimulentul de inserție să curgă normal, ca și cum ar fi la serviciu. Toate documentele se trimit acum, pentru ușurință și siguranță fie online, fie prin poștă”, a declarat Theodor Agachi, directorul Agenției Județene de Plăți și Inserție Socială Bacău. Documentele se trimit prin poștă la adresa : Bacau,str.I.S.Sturza nr 63A, pe adresa de e-mail a instituției: ajpis.bacau @mmanpis.ro sau petitii_bc @mmanpis.ro, iar informații se pot obține la numerele de telefon: 0234.510082,0234.510083,0234.517191, iar nr. de fax este 0234.588605

La sfârșitul lunii ianuarie, cele mai recente date, AJPIS Bacău avea în plată 3.685 persoane în concediu de creștere a copilului. În același timp, primeau stimulent de inserție 2.175 părinți. 

This website uses cookies.

Read More