Criza apei în Bacău, ziua a cincea. Programul de furnizare și locurile de distribuire gratuită

Bacăul este în a cincea zi de la declanșarea crizei apei. Prima avarie, cea de sâmbătă, a fost reparată luni, însă marți problema a recidivat.

Într-o conferință de presă organizată marți la 12:00, conducerea CRAB declara că va dura 12 ore golirea instalației și alte 12 reparația, iar băcăuanii ar urma să aibă apă la robinete după alte 24 de ore, începând de joi, 19 iulie 2018.

În cursul serii de marți, CRAB a anunțat că manevra de golire a tronsonului Valea Uzului – Moinesti a început în jurul orei 13:00 și, imediat ce procedura va fi finalizată, se vor începe lucrările de remediere.

Compania de Apă a anunțat că programul de furnizare a apei potabile pentru miercuri, 18 iulie 2018, va fi între orele 06.00-08.00 si 18.00-20.00, fiind posibil ca în zonele înalte ale Municipiului Bacău (Republicii, Miorita, Energiei, Centru) apa să nu ajungă la etajele superioare.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, precizează CRAB.

Unde se distribuie gratis apă în Bacău

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Bacău a aprobat marți următoarele:

1. Distribuirea de APĂ POTABILĂ se face în 11 locuri din oraș:

– Biserica ”Fericitul Ieremia” – str. Digul Bârnat nr. 4;
– Direcția de Asistență Socială a Municipiului Bacău – str. Ștefan cel Mare nr. 17A;
– Poliția Locală a Municipiului Bacău – str. I. L. Caragiale, nr. 2;
– Biserica Ortodoxă ”Sf. Nicolae” – str. B-dul Unirii, nr. 4;
– Teatrul Municipal Bacovia – str. Iernii, nr. 7;
– Primăria Municipiului Bacău – str. Mărășești nr. 6;
– Biserica Ortodoxă “Sf. Dumitru” – str. Narciselor nr. 2;
– Primăria Municipiului Bacău sediul Serviciului Public de Evidență a Persoanelor – str. Henri Coandă nr. 2;
– Școala Gimnazială ”Octavian Voicu” – str. Bicaz, nr. 17;
– Colegiul Tehnic de Comunicații N. V. Karpen – str. Mioriței, nr. 76 bis;
– Centrul de Zi ”Clubul Pensionarilor” – str. Aleea Ghioceilor, nr. 2 A.

2. Distribuirea de APĂ NEPOTABILĂ se face în 40 de locuri, prin suplimentarea celor deja existente din oraș, respectiv:

– str. Aeroportului intersecţie cu str. Republicii;
– Complex Aviatori;
– zona Narcisa – Potcoava;
– Piaţa Sud;
– str. Cornişa intersecţie cu str. Pictor Andreescu;
– Pasaj Muncitorul;
– str. Alexandru cel Bun (magazin Adriatica);
– str. Mihai Viteazu (Biserica ortodoxă „Sfântul Nicolae”);
– str. Neagoe Vodă intersecţie cu str. Martir Horia;
– str. Ştefan cel Mare (zona mall);
– str. Aprodu Purice (staţia de autobuz);
– str. Gării (magazin Evrika);
– str. Electricienilor (locul de joacă pt copii);
– str. Republicii (Bartolo);
– str. 9 Mai, nr.78 (zona ING Bank);
– str. Mioriţei – stație de autobuz PTTR;
– Piaţa Nord;
– CFR Piață;
– Colegiul N.V. Karpen.

Vom reveni cu detalii.

Vezi comentariile (41)

 • e clar ca daca doar ne varsam frustrarile pe forumuri, fara sa facem si altceva, o discutie productiva, in vederea actionarii in instanta, un ONG, o asociatie etc, nu se va schimba nimic. aseara incepuse deja un concert pe centru, muzica, paine si circ, iar criza apei va fi rapid uitata...pana la urmatoarea. daca nu invatam sa ne aparam drepturile, sa luptam pentru ele, si sa taxam incompetenta, nu vad cum se vor schimba lucrurile in bine. pasivitatea noastra da liber la abuzuri. nu exista profesionisti din sfera juridica in Bacau, care sa nu fie dependenti de salariile de la stat si sfera politica? sa nu le fie frica de represalii si sa ia initiativa? un oras intreg v-ar sustine initiativa..avem platforme de comunicare, ne putem mobiliza usor, doar ca trebuie in real, nu doar pe forumuri..

 • Am privit fotografia de mai sus. nici n-aveti idee cat de multe poate spune...
  1. Oamenii care muncesc sunt relativ in varsta, aproape de varsta pensionarii si care isi castiga extrem de greu painea...se vede dupa mainile lor. De ce n-or fi si tineri printre ei?
  Cei cu mapa nu se vad dar sunt sigur ca sunt sute...ii gasesti doar pe statele de plata. Ii simti in poza desi nu se vad. Ii intuiesti la plata facturii dupa pretul metrului cub de asa zisa apa.
  Sunt absolut sigur ca acesti muncitori isi inghit zi dupa zi cuvintele de ocara la adresa celor ce-i subjuga, dar n-au de ales...au un copil de crescut...un membru al familiei bolnav...si nu numai...
  2. Echipamentele de protecite lasa de dorit...adica...lipsesc.
  3. Uneltele lor sunt chei fixe ciocane si rangi. Dumnezeule, la ce scule si ce tehnologie exista acum, ei strang piulitele cu chei fixe?
  4. Acea funie ce cred ca este de fapt furtunul unui hidrant a folosit impreuna cu un par gasit prin imprejurimi pentru a pune bucata de teava pe pozitie.
  Ce Uniune Europeana...despre ce vorbim...hai sa incepem sa fim cinstiti cu noi insine si sa recunoastem unde ne aflam...
  Stiu ca nu se va schimba nimic.
  Ba da...ceva totusi se va schimba...vor scoate poza sau o vor inlocui...astfel incat acest comentariu sa para deplasat, Nu conteaza. Vom ramane tara cheilor fixe, a maturatului manual si a deszapezitului cu lopata si a prasitului cu sapa...asta e...

 • daca mai avea putina onoare ,isi dadea demisia,dar e prea lepra sa faca asta. parerea mea este,ca e rea intentie . nu ai un bazin langa oras dupa atatea avarii??? cateva sute de metri cubi. este doar vina primarului. orice edil de bun simt isi asuma problemele orasului. daca avea putina buna vointa,aveam un bazin de rezerva pana acum,cu apa pt cateva zile,chiar si cu program.

 • Acesta este rezultatul politizarii functiilor de conducere, persoane fara pregatirea necesara in domeniu, care sunt puse in functie pe criterii politice, sperand ca partidul ii va scoli in toate. Inginerii bine pregatiti se indreapta spre pensie blazati si scarbiti de tot ce se intampla in societate. Demisia directorului tehnic nu va rezolva situatia, ba dimpotriva a prelungit aceasta criza, au gasit un tap ispasitor sa il scoata in fata, cand de fapt restul stau ascunsi sa nu stim cat de incompetenti sunt. Nu este prima criza de apa, doamna director general, consiliul de administratie, toti trebuie demisi ! Iar domnul primar este de toata rusinea, ne vorbeste de anchete in loc sa aiba ca prioritatea rezolvarea crizei, sa apeleze la specialisti, utilaje din alte judete daca aici nu are oameni bine pregatiti. Bunul simt si respectul pentru locuitorii din a caror contributii sunteti platiti lipseste cu desavarsire. Rusine sa va fie !

 • Au mai gasit o scuza pt prelungirea interventiei. Cica ploua in zona.
  Maine dimineata vor da vina pe faptul ca noaptea e intuneric, apoi dimineata lumina bate nasol si ii jeneaza la ochi.
  Pana luni nu vedeti apa.

 • Japonezii ridica un bloc turn intr-o luna. Noi nu suntem in stare sa inlocuim o teava intr-o saptanana. Cautam vina la cei dinainte in loc sa venim cu solutii. Primarul .... avem ?

 • Domnule, ar trebui scos Stavarache impreuna cu echipa lui de lucru din 2011, in piata publica si luati cu totii la intrebari ce au facut cu cele 50 si ceva de milioane de euro cand au construit conducta asta blestemata! Sa dea banii inapoi,nemernicii si sa se construiasca o conducta adevarata,cu materiale de calitate care sa reziste la alunecarile de teren, cutremure sau mai stiu eu ce.

   • Ati gasit tapul ispasitor,nu-i asa? Dar cei care conduc intregul judet au vreo vina ceva pentru saracia lucie in care traim?

 • Pai a vomitat CRAB-ul un comunicat la 10. Se termina reparatia, cica, la 14 - apoi 48 ore umplerea...nici vorba ca joi sa avem apa!!

 • O tara plina de prosti si hoti cu exceptia unor oameni cinstiti. Cum sa lasi tu atatia oameni , atatea zile fara apa ??!!? Trebuie sa ne spalam , sa tragem apa la wc , avem de spalat vase , de facut mancare ..cum ba ?!?! Se vede de ce tot pleaca romaniii in strainatate fie ei doctori, ciobani sau menajere pentru ca macar in strainatate nu exista asemenea bataie de joc si nici salarii de nimic ....ma c a c si p i s in pungi de acum si cand o sa dea drumul la apa le arunc in primarie ,....hotii si lenesi si mincinosi ..numai scuze cautati jegurilor penale ce sunteti...sa va ia dracu !!!!! reparati naibii odata ce e de reparat si dati drumul la apa !!