Criza apei din Bacău a fost dezbătută în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Luminița Maricica Coșa, prefectul județului Bacău, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședință de analiză și stabilire a măsurilor necesare pentru asigurarea apei potabile și nepotabile în municipiul Bacău, în condiții de siguranță și igienă, până la remedierea avariilor din sistem.

Marți, de la ora 16.00, la sala mare a Palatului Administrativ, s-a desfășurat o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condusă de prefectul județului, Maricica-Luminița Coșa, împreună cu subprefectul Valentin Ivancea.

La ședință au participat primarul Municipiului Bacău, Cosmin Necula, precum și primari ai unităților administrativ-teritoriale limitrofe și a fost analizată situația creată de avariile produse, în zona orașului Dărmănești, la conducta de alimentare cu apă a Municipiului Bacău.

Potrivit unui comunicat de presă, au fost dispuse măsuri specifice pentru gestionarea eficientă a situației, astfel încât, până la reluarea alimentării cu apă a orașului, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne să asigure apa potabilă și menajeră, în cantități suplimentare, pe raza municipiului Bacău, în condiții de siguranță și igienă atât pentru cetățeni, cât și pentru buna funcționare a unităților spitalicești și instituțiilor publice.

Preventiv, s-au dispus măsuri specifice igienico-sanitare și a fost solicitată monitorizarea permanentă a stării de sănătate a populației prin Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Animalelor, în colaborare cu toate autoritățile din domeniu, astfel încât populația și viețuitoarele de pe raza municipiului Bacău să fie protejate.

Situația este monitorizată permanent de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău, sub conducerea și coordonarea directă a prefectului și subprefectului județului. (sursa: comunicat de presă)

Vezi comentariile (6)

  • E tot o făcătură pentru bani , vă dau un exemplu ,dau drumul la o conductă pentru o perioada după care dau drumul la a doua și atunci -bum- asta-i adevărul major pentru bani , așa că trageți vuoi concluzia...

  • Vai de capul nostru cu prostii care ne conduc. Am ajuns un judet calamitat dar si un municipiu. Pe unii i-au afectat ploile iar pe altii indolenta companiei de apa.

  • Am locuit 2o de ani in Torino (de aprox. 6 x mai mare ca nr. de locuitori) si nu s-a intamplat niciodata, sa nu fie apa în oras mai multe zile. Au fost defectiuni, de vreo doua ori si s-au rezolvat in cateva ore. La noi sunt alte mentalitati, cei care au functii, sunt aroganti, multi incompetenti si foarte multi hoti si corupti … si ca sa inchei, in toti acesti ultimi 20 de ani nu vreau sa compar ce s-a realizat la noi si in To. Primarul oricarui oras, ca prim gospodar, ar trebui sa inceapa de la lucruri simple si usor de rezolvat. Ex. : pe str. Bicaz 150, la capatul blocului, de ani de zile o canalizare e mai sus decat nivelul trotuoarului cu aprox. 20 cm. Mergeti pe jos prin oras, domnule primar, ve-ti cunoaste orasul mai bine si ce aveti de facut.

    • omule pleaca in italiainapoi ca nici gramatical nu stii sa scrii. mergi inpoi la broscari. ti e si sila ca vezi panarame de astea care spun ca au stat in italia 20 de ani si ei sunt semianalfabeti.. mergi la scoala bai omule :)))

  • S a terminat si apa plata.Rafturile goale la Market.Incepand de maine ma spal cu coca cola.

  • Se pare ca sunt mai preocupati de cumparat apa potabila decat de reparat conducta ! Cerceteaza cineva cat costa apa potabila cumparata, de la cine se cumpara, decontul, etc.....poate fi si asta o afacere ! Cu asa "somitati " !