Cristinel Manolache a dat în judecată Prefectura Bacău pentru excluderea din Consiliul Local

Cristinel Manolache a deschis acțiune în instanță, împotriva Prefecturii Bacău, pentru anularea ordinului de excludere din Consiliul Local Bacău. Manolache susține că nu s-a respectat legea atunci când a fost exclus și așteaptă ca justiția să îi facă dreptate.

Prefectura Bacău a primit o plângere din partea secretarului general al PSRo Bacău, în care s-a solicitat analizarea situației și excluderea lui Manolache din Consiliul Local, deoarece nu ar fi respectat legea și ar fi candidat fără acceptul partidului din partea PMP Bacău la funcția de deputat. Pe această bază, având și declarația lui Cristinel Manolache de candidatură din partea PMP, Prefectura a emis un ordin de excludere a acestuia din Consiliul Local.

„Nu există decizia partidului”

Cristinel Manolache susține că ordinul este ilegal, deoarece nu s-a bazat pe o hârtie oficială a partidului, așa cum prevede legea. „Din punct de vedere juridic, la emiterea ordinului de prefect nu stă un document din partea partidului, conform prevederilor statutare. Dacă cineva își pierde mandatul în consiliu, doar partidul poate să avanseze o hotărâre către Prefect. Doar așa prefectul are obligația să emită ordinul. Punând în balanță cele două excluderi dinaintea mea, acolo s-a respectat statutul. La mine nu există decizia partidului. Aștept o decizie a instanței și doresc să se respecte legea, mai ales de către cei care consideră că sunt garantul ei”, a declarat pentru Ziarul de Bacău Cristinel Manolache.

„În luna decembrie 2016 era la PMP, în ianuarie 2017 era înapoi la PSRo”

Pentru Ziarul de Bacău, subprefectul Valentin Ivancea a prezentat punctul de vedere al Instituției Prefectului: „Legea partidelor spune că un om nu poate fi membru în două partide simultan. La sesizarea secretarului general al PSRo, care conform verificărilor noastre e membru al Biroului Executiv PSRo, deci face parte din conducere, am constatat că domnul Cristinel Manolache a avut două calități simultan, de membru în PMP și PSRo. Până acum, Prefectura nu a fost sesizată, iar modul în care am fost sesizați nu înlătură problema de fond. Instituția Prefectului are obligația să emită ordin, în momentul în care constată așa ceva. Noi nu verificăm statutul partidului. În iunie 2016 a fost ales pe listele PSRo, în decembrie 2016 era la PMP, iar în ianuarie 2017 era la PSRo, unde s-a întors să-și reia mandatul de consilier local. Noi asta am constatat. Verificarea o face instanța de judecată”.

Vezi comentariile (3)

  • acest individ ,chiar nu crede ca este o mortaciune politica....si-a distrus colegii,partidul....oare ce mai vrea....gurile rele spun ca s-a aciuat pe la pmp. acolo cred ca e mai greu fiinca se loveste de zidul scripat.

  • "Până acum, Prefectura nu a fost sesizată" s-a autosesizat din oficiu (la comanda PSD). Intersant ca Prefectura nu se autosesiseaza la halul in care a ajuns cladire in care isi are sediul, in ciuda sesizarilor facute de mai multi cetateni cat si a presei sau asupra altor probleme.