Cristian Ghingheș s-a înscris în PLUS. Consilierul vizează o candidatură din partea Alianței USR-PLUS pentru Primăria Bacău

Cristian Ghingheș (foto) a semnat adeziunea la PLUS Bacău, cu șase luni înainte de alegerile locale, vizând o candidatură la Primăria Bacău. Prin această mutare, PLUS Bacău are un membru în Consiliul Local. 

„Cristian a decis să vină în Plus. E membru, iar PLUS va avea reprezentare în Consiliul Local Bacău. Suntem un partid deschis, Cristian a trecut de partea de procedură și criterii, iar acum face parte din organizație”, a declarat Cristi Ichim, președintele PLUS Bacău. 

Ghingheș a candidat independent la alegerile trecute și a strâns 7,30% pentru funcția de primar și 13,6% la Consiliul Local. 

„Recent m-am alăturat echipei PLUS Bacău, unde mă voi înscrie în procedura internă care trebuie urmată pentru a deveni candidatul partidului și implicit al alianței la Primăria Bacău. Decizia mea are la bază două motive: calitatea umană și profesională a oamenilor din PLUS, dar și îndemnurile repetate ale susținătorilor mei de a urma o formulă de colaborare în opoziție pentru alegerile locale din 2020. Astfel, avem toate șansele să câștigăm primăria și implicit să punem orașul pe direcția potrivită: cea a bunei guvernări, a gospodăririi active și a dezvoltării pe date, politici publice și acțiuni concrete. Vremea heirupismului administrativ trebuie să înceteze”, a declarat Cristian Ghingheș pentru Ziarul de Bacău.

Deputatul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu – foto Facebook

Bătălie între Ghingheș și Viziteu pentru candidatura la Primărie

Venirea lui Cristian Ghingheș în Alianța USR-PLUS, înseamnă o bătălie internă pentru candidatura la Primărie în 2020, peste doar șase luni. Dacă până acum deputatul Lucian Viziteu era favorit, noul membru PLUS aduce o competiție serioasă. 

Președintele PLUS Bacău susține că încă nu se știu candidații, deoarece este o cursă democratică în Alianță. 

„Suntem în partea de calendar, de depunere a candidaturilor interne în PLUS. După, vom avea o competiție între noi și USR. Va fi o dezbatere deschisă, sper eu, iar cel care va fi preferat de membri va candida”, a precizat Ichim pentru ZDBC.RO. 

De cealaltă parte, Lucian Viziteu susține că e bine venită competiția. „Urez mult succes PLUS și apoi, conform protocolului, în cadrul Alianței, vom stabili candidatul cu cele mai multe șanse. Important este să avem o persoană capabilă să refacă municipiul după dezastrul produs de Cosmin Necula”, a declarat deputatul Viziteu. 

* Informaţiile publicate de ZDBC.RO pot fi preluate parțial de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere și cu un link activ în primul paragraf. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Vezi comentariile (21)

 • Noi romanii suntem cei mai buni teoreticieni,suntem cei mai buni la mese rotunde,simpozioane,simulari si meciuri amicale.Doar atat!Cu practica stam foarte prost.Asa ca nu are rost sa mai credem ce vor promite cei ce vor candida pt.functia de primar.Nu trebuie sa mai punem ,,botul"la ce vor promite,ca indiferent cine va fi,si din ce partid,nu v-a face nimic sau aproape nimic!

 • De la stanga la dreapta fara nici o jena...spuneai ca votezi Demos la prezidentiale, apoi, dupa ce, chipurile nu aveai candidat, ne-ai indemnat sa nu mai votam in turul doi. Adica pentru tine nu era nicio problema sa iasa PSD si Viorica presedinte. Acum mergi la PLUS, partid cu oameni de dreapta, care contrazic ideile tale. Dar ce mai conteaza, nu e importanta varsta candidatului, important e sa fii la fel de oportunist ca toti de pana acum. Pentru asta NU o sa mai vezi votul meu!!

 • Ceea ce a facut Cristian acum este un gest abject, pentru ca a tradat increderea celor cateva mii de oameni care l-au votat. Mai baiatule, noi te-am votat pentru ca ERAI INDEPENDENT. Nu te cunosteam personal, nu veneai cu experienta in administratie, erau un neica nimeni care promitea una si alta, dar te remarcai prin faptul ca munceai singur, adica nu tragea aparatul de partid pentru tine, ci tu insuti. Daca venea Ghinghes in 2016 pe listele USR sau PSD, nu luai nici macar o suta de voturi. Nu stiu cum au reusit sa te prosteasca plusistii astia, dar prin gestul tau le-ai dat dreptate tututor celor care te-au criticat de-a lungul anilor, spunand ca esti de fapt vandut.

 • Este de apreciat ca este un tanar implicat, care nu s-a ferit sa-si sustina convingerile personale si atunci cand toti erau impotriva lui (vezi cazul dosarului lui Necula cu Legea 350 care doar datorita lui Cristian Ghinghes se afla in justitie). Tot de apreciat sunt si actiunile lui mărunte dar pe sistemul ”picatura chinezeazsca” prin care a incercat sa schimbe niste lucruri in viziunea (sau mai exact lipsa ei) autoritatilor publice.
  Cred ca acum trebuie sa incerce sa dobandeasca o experienta manageriala, sa incerce si in sistem privat sa faca ceva (nu doar sa sustina ideii si sa se documenteze).
  Daca ramane pe acest traseu in care se implica acum - functie publica, colaborari cu ONGuri, acțiuni pentru tineri etc, nu va reusi sa ”evolueze” ci se va plafona la a face politica.
  Un adevarat manager (cum ar trebui sa fie un primar) nu poate sa dobandeasca experienta din dialoguri ci din practica.
  In concluzie, cred ca este prematura dorinta lui de a candida. Am mari sperante ca poate sa devina un bun primar, pentru ca este luptator, dar, fara experienta, tact, diplomație si făra cunoștințe elementare de administrare, nu va fi decat un alt primar incompetent.
  Abia asteptat sa vad daca in lupta cu orgoliul său, va deveni castigator..... Daca avem un primar incompetent nu inseamna ca si el trebuie sa fie la fel

 • serios? un consilier local atat de serios, incat a respins proiecte ale consilului local pe motiv ca era plecat in concediu si nu avea cunostiinta de ele. felicitari pentru activitatea de pana acum!

 • A aparut un nou slagar dar trebuie sa-l cautati pe Goagal ca sa-l ascultati.Are un titlu incredibil :"Eu vreau sa fiu primar!" si chiar are si ceva ritm. Acum sa vedem daca la alegeri se va dansa samba sau cine stie ce minunatii de dansuri mai inventeaza astia pentru voturi...Oricum,ma astept ca Ginghis-Han sa construiasca 3 insule in plus pe lacul Bacau.

 • Pastrand proportiile, o sa aiba succesul lui Barna la prezidentiale, o sa fie o pata de culoare si cam atat. Lumea s-a saturat de experimente, e nevoie de cineva carea a confirmat deja, care a lasat ceva in urma, care e un bun gospodar, indiferent ce partid are in spate ( ideal ar fi non psd ) , Bacaul e pe marginea prapastiei, unca un experiment ratat si devine intradevar comuna.