Cristian Ghingheș s-a înscris în PLUS. Consilierul vizează o candidatură din partea Alianței USR-PLUS pentru Primăria Bacău

Cristian Ghingheș (foto) a semnat adeziunea la PLUS Bacău, cu șase luni înainte de alegerile locale, vizând o candidatură la Primăria Bacău. Prin această mutare, PLUS Bacău are un membru în Consiliul Local. 

„Cristian a decis să vină în Plus. E membru, iar PLUS va avea reprezentare în Consiliul Local Bacău. Suntem un partid deschis, Cristian a trecut de partea de procedură și criterii, iar acum face parte din organizație”, a declarat Cristi Ichim, președintele PLUS Bacău. 

Ghingheș a candidat independent la alegerile trecute și a strâns 7,30% pentru funcția de primar și 13,6% la Consiliul Local. 

„Recent m-am alăturat echipei PLUS Bacău, unde mă voi înscrie în procedura internă care trebuie urmată pentru a deveni candidatul partidului și implicit al alianței la Primăria Bacău. Decizia mea are la bază două motive: calitatea umană și profesională a oamenilor din PLUS, dar și îndemnurile repetate ale susținătorilor mei de a urma o formulă de colaborare în opoziție pentru alegerile locale din 2020. Astfel, avem toate șansele să câștigăm primăria și implicit să punem orașul pe direcția potrivită: cea a bunei guvernări, a gospodăririi active și a dezvoltării pe date, politici publice și acțiuni concrete. Vremea heirupismului administrativ trebuie să înceteze”, a declarat Cristian Ghingheș pentru Ziarul de Bacău.

Deputatul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu – foto Facebook

Bătălie între Ghingheș și Viziteu pentru candidatura la Primărie

Venirea lui Cristian Ghingheș în Alianța USR-PLUS, înseamnă o bătălie internă pentru candidatura la Primărie în 2020, peste doar șase luni. Dacă până acum deputatul Lucian Viziteu era favorit, noul membru PLUS aduce o competiție serioasă. 

Președintele PLUS Bacău susține că încă nu se știu candidații, deoarece este o cursă democratică în Alianță. 

„Suntem în partea de calendar, de depunere a candidaturilor interne în PLUS. După, vom avea o competiție între noi și USR. Va fi o dezbatere deschisă, sper eu, iar cel care va fi preferat de membri va candida”, a precizat Ichim pentru ZDBC.RO. 

De cealaltă parte, Lucian Viziteu susține că e bine venită competiția. „Urez mult succes PLUS și apoi, conform protocolului, în cadrul Alianței, vom stabili candidatul cu cele mai multe șanse. Important este să avem o persoană capabilă să refacă municipiul după dezastrul produs de Cosmin Necula”, a declarat deputatul Viziteu. 

* Informaţiile publicate de ZDBC.RO pot fi preluate parțial de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere și cu un link activ în primul paragraf. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Vezi comentariile (21)

 • Ghinghes vs. Viziteu, clar Ghinghes. O veste buna ca a facut pasul!
  Viziteu vrea sa scapam de Necula, dar vine pe aceeasi turnanta: din Parlament, cu populisme si cu aparitii non-stop la RTV, Digi si Realitatea. E tras la indigo cu Necula, nu are experienta administrativa, plus ca hai sa ne amintim cum a fost plantat in 2016 la USR Bacau...

 • Sa speram ca e de bun augur această înscriere!
  Poate așa se naște o competiție adevărată și vom avea de unde alege pe cine să votăm....sa nu fie doar un vot împotriva lui Mocheta!!!!

  • Ce experienta are Ghinghes in a conduce o Primarie? A mai condus in administratie, o societate comerciala? Vom pati la fel cum am patit cu Necula care a fost parasutat la conducerea Primariei fara sa conduca macar 2 angajati. Noua ne trebuie un gospodar, un bun administrator care sa scoata Bacaul din amorteala si neputinta.

   • Stiu ca are studii de adm publica, urbanism, si practica in domeniu in anii acestia.

    Pai si tu pe cine gasesti (mai) potrivit, sa fie corect, interesat de oras si nu pus pe capatuiala? Un nume si discutam.

    • O fi avand studii dar unde a folosit practic acestea. In practica se vad valorile. In rezultatele obtinute se vede pregatirea. La teorie suntem tari dar in practica mai putin. Aici in Primarie trebuie sa stii sa conduci oamenii, sa-ti alegi oameni de calitate profesionala si morala inalta. Daca te lasi la "influientele" partidului din care faci parte atunci nu ai nici o sansa.

 • Daca nu fac intelegeri obscure cu filiala PNL a PSD Bacau, USR si Plus, cu Ghinghes candidat, pot sa castige una dintre putinele primarii din tara in 2020. Atat doar: sa nu se certe in interior si Lucian Viziteu sa inteleaga ca locul lui e la Bucuresti (cum multi i-au spus asta). Daca vor lua primaria, la parlamentare vor defila si ii vor baga pe politicienii de meserie din ultimii 30 de ani direct in lada de gunoi a istoriei!

  Mare grija insa la afaceristii care vor sa doneze la partid!

 • Un copil derutat, care a dat cu piciorul in strachina. EXCLUS sa il mai votez, am facut-o in urma cu patru ani si chiar eram multumit de prestatia lui si de faptul ca nu pusese botul la taratoarele de prin partide, indiferent care ar fi fost ele. Uite ca m-am inselat si in ceea ce il priveste pe Cristi, iar declaratia sa, care se refera la oameni de calitate din PLUS (CIOLOS ?!!!!!!!!), ma face sa vomez. Din punct de vedere ideologic, baiatul are probleme de incadrare, dar sa intri otova intr-un partid de dreapta atunci cand tu ti-ai facut un renume mergand pe ecologism si sprijinirea populatiei vulnerabilizate de atacul masiv al gastilor de imbogatiti peste noapte este un act de sinucidere politica. Daca ar fi ramas independent, avea ajutorul voluntar al unora dintre noi, care nu mai putem vota candidati ai partidelor. Sa iti fie rusine, Cristian. Nu te mai spala toata Bistrita, dupa o asemenea decizie de a intra in grajd cu porcii.

 • Un alt candidat care se informeaza pe GOOGLE!Acum cateva zile spunea ca in com. Odobesti sunt doua licee!!!!!!!

 • Pastrand proportiile, o sa aiba succesul lui Barna la prezidentiale, o sa fie o pata de culoare si cam atat. Lumea s-a saturat de experimente, e nevoie de cineva carea a confirmat deja, care a lasat ceva in urma, care e un bun gospodar, indiferent ce partid are in spate ( ideal ar fi non psd ) , Bacaul e pe marginea prapastiei, unca un experiment ratat si devine intradevar comuna.

 • A aparut un nou slagar dar trebuie sa-l cautati pe Goagal ca sa-l ascultati.Are un titlu incredibil :"Eu vreau sa fiu primar!" si chiar are si ceva ritm. Acum sa vedem daca la alegeri se va dansa samba sau cine stie ce minunatii de dansuri mai inventeaza astia pentru voturi...Oricum,ma astept ca Ginghis-Han sa construiasca 3 insule in plus pe lacul Bacau.

This website uses cookies.

Read More