CRAB pierde bani și nu știe pe unde. ADIB va face un audit al rețelei de apă

Consilierii județeni au aprobat la ultima ședință declanșarea procedurii de audit a rețelelor de apă, un bilanț al apei în localitățile unde operează Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).

Nina Chiper, managerul CRAB

Scopul acestui audit este de a vedea cu exactitate pierderile de pe rețele, acestea din urmă fiind în proprietatea primăriilor, nu a companiei. „Noi avem deja o situație a pierderilor de apă, dar un audit va arăta cu exactitate realitatea din fiecare localitate și ne va permite nouă să acționăm în consecință. Ne dorim pe de o parte responsabilizarea primăriilor pentru că sunt necesare investiții”, a declarat Nina Chiper, managerul CRAB.

De procedura de auditare se va ocupa Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Bacău (ADIB), asociația care se ocupă de apă și canalizare, din partea majorității primăriilor județului.

CRAB gestionează în prezent 24 de sisteme, dintre care 5 în mediul urban, 18 în rural și sistemul de tratare Dărmănești, având în exploatare 1.144 km de rețele de apă. Din analizele companiei reiese că marea majoritate a sistemelor înregistrează pierderi semnificative, cheltuielile fiind mult peste venituri.

Vezi comentariile (6)

  • Retelele de apa sunt vechi, ciuruite si ruginite. Apa e ruginita dar Directia de Sanatate Publica nu se autosesizeaza de asta, fiindca e la mintea cocosului ca acolo unde sunt tevi vechi de 50 de ani apa e si ruginita. Primaria nu schimba tevile iar noi platim apa la pret de apa minerala.

  • Cum aveti pierderi dacă pe mine,persoana fizica mă taxați lunar cu 3 m.c. din anul 2010 până în prezent.SUNT DIN TG.OCNA.Astazi toți vecinii mei au primit factura de plată, eu,nu ptr.ca fac comentarii care vă deranjează atât pe voi cât și pe cei de la Primăria Tg.Ocna cu care a-ți încheiat contractul după bunul plac.

  • Si voi ce-ati pazit de 30 ani acolo? De ce nu ati facut nimic si abia acum v-ati trezit din somn? Cu banii primiti ce faceti va asigurati doar fondul de salarii?
    Deci ori cu voi ori fara voi acolo este totuna.

  • Proiectul ISPA aprobat cu surle si trimbite in 2002 sub conducerea lui Benea nu prevedea inlocuirea conductei vechi pe cei 27 Km care se sparge mereu, si se va mai sparge. Rezerva de apa propusa nu stiu daca a fost dimensinata sa acopere lipsa de apa la consumul Bacaului pe o perioada lunga chiar o saptamana cum a fost o avarie mai de mult. Deci sansa noastra este sa rezolvam corespunzator aductiunea de la Valea Uzului. Sunt pierderi mari de 60% si din cauza retelelor secundare care sunt ciuruite.

This website uses cookies.

Read More