O nouă investiție în sănătate, în județul Bacău! A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea blocului operator aseptic al Spitalului Moinești

Astăzi, în prezența colectivului de medici al Spitalului Municipal de Urgență Moinești și al autorităților publice, a fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea blocului de operații aseptic din cadrul unității spitalicești din localitate. Este vorba despre o investiție de 3,9 milioane de lei, asigurați de Consiliul Județean Bacău, partea de proiectare fiind asigurată de spital. 

prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț

„Este un proiect de suflet al meu, trebuie să o recunosc, sunt în primul rând chirurg. Un proiect în care am avut concursul, în primul rând, al Consiliului Județean, dar și al Consiliului Local Moinești. Trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, în sensul în care Consiliul Județean Bacău a avut o participare deosebită în ce privește realizarea compartimentului de Primiri Urgențe și pentru reabilitarea compartimentului de recuperare medicală. Trebuie să vă anunț că Spitalul are încă 7 proiecte în diferite stadii de implementare. Așa cum a început anul, sper că în decembrie să putem finaliza acest proiect”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești. 

„În toți acești ani, Consiliul Județean a fost alături de spitalele din județ”

Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a ținut să sublinieze faptul că investițiile în sănătate ale instituției pe care o conduce ocupă un loc important, lucru demonstrat de sumele direcționate către sănătatea județului. 

președintele CJ Bacău, Sorin Brașoveanu

„După investițiile în infrastructura rutieră și aeroportuară, investițiile în infrastructura de sănătate au ocupat locul cel mai important, cu peste 81 de milioane de euro. Din această sumă, circa 17 milioane au fost din bugetul propriu, restul au fost cofinanțări din surse guvernamentale și europene. În toți acești ani, Consiliul Județean a fost alături de spitalele din județ. […] Aș mai vrea să adaug că 65% din bugetul de anul acesta, aprobat deja, merge spre investiții – motorul de dezvoltare economică a județului nostru”, a conchis Sorin Brașoveanu. 

„Guvernul să dea bani pentru tratarea bolnavilor de cancer”

Prezent la eveniment, fostul ministru al Transporturilor, parlamentarul Lucian Șova, a profitat de ocazie și a făcut un apel către Guvernul Orban, pentru finanțarea celui de-al doilea buncăr de la Radioterapie, din cadrul SJU Bacău. 

Lucian Șova, parlamentar PSD

„Azi vedem că PSD investește în infrastructura de sănătate publică a județului. PNL deschide porțile privatizării sănătății, sub cel mai simplu slogan – „Plătești ca să trăiești”. Nu susținem acest lucru, nu suntem de-acord cu această direcție de dezvoltare a Guvernului Orban și vreau ca toți care află de acest eveniment de astăzi să știe că noi investim în infrastructura de sănătate publică. Guvernul Orban trebuie să știe și ministrul Costache trebuie să afle că Guvernul Orban și ministerul sunt datori cu finanțarea Radioterapiei II. Consiliul Județean construiește buncărul, Guvernul să dea bani pentru tratarea bolnavilor de cancer”, a spus Lucian Șova.

Solicitarea parlamentarului Lucian Șova a fost întărită și de europarlamentarul Dragoș Benea, care a tras un semnal de alarmă vizavi de creșterea numărului de bolnavi de cancer din județ. 

Dragoș Benea, europarlamentar PSD

„Eu cred că atunci când asistăm la un moment fericit din viața județului Bacău și a municipiului Moinești, e bine să facem apel la obiective de care oamenii au nevoie. Chiar dacă poate nu este așa spectaculos ca o inaugurare de autostradă, Radioterapia este un obiectiv care și-a demonstrat utilitatea și actualitatea, tratând și alinând suferință. Așa cum o demonstrează și statistica, cazurile de cancer au început să crească alarmant. Nu extindem secția de radioterapie de la Spitalul din Bacău ca să mai facem o investiție în sănătate, ci pentru că este o cazuistică în creștere. Nu e o secție doar a municipiului ci e la dispoziția întregului județ”, a declarat Dragoș Benea.