Consiliul Județean își face vara sanie. Planul de acțiune pentru deszăpezire, votat în ședința de vineri

Consilierii urmează să aprobe planul operativ de acțiune pentru combaterea poleiului, înzăpezirii și gheții pe drumurile județene pentru această iarnă. Serviciul de specialitate propune și în acest an organizarea a șapte baze de deszăpezire în teritoriu pentru „o intervenție operativă și eficientă”.

Rețeaua de drumuri administrată de serviciu este de 837 km. Dintre aceștia, 35 sunt închiși total circulației pe timpul iernii. Pentru prevenierea înzăpezirii drumurilor se vor monta parazăpezi în lungime totală de 3000 metri liniari la Bârsănești, Poduri, Sărata, Sascut, Runc, Parava, Buhoci, Chetriș, Răstoaca, Ungureni. Sectoarele de drum închise vor fi Pădureni-Ilieși, Ocheni-Găiceana, Gioseni-Bazga, Bărtășești-Brad, Runc-limita cu județul Neamț și Blăgești-Băsești.

Drumurile vor fi deszăpezite în funcție de nivelul de viabilitate în care sunt încadrate. Anul trecut, de deszăpezire pe drumurile județene s-a ocupat asocierea firmelor: SC Sotirex SRL Bacau,SC Servrut Construct SRL Racaciuni , SC Fayr Play SRL Bacau, SC constructii Generale Moldova SRL Bacau, SC Idary San SRL Comanesti, și subcontractantul SC Lulistar Trans SRL Buhuși.

Share this post: