Consiliul Județean Bacău preia construcția străzii Aeroportului. Termenul de finalizare este 2019

Strada Aeroportului

Strada Aeroportului va fi construită de Consiliul Județean, prin intermediul Serviciului Județean de Drumuri. Deși inițial investiția în strada care leagă Aeroportul Internațional Bacău de DN 2 a fost începută de Primărie, edilii au ajuns la un acord cu CJ Bacău, astfel ca instituția ce are în subordine aeroportul să finanțeze și strada de acces.

Astfel, Consiliul Județean va suporta 95% din costurile realizării străzii, care ajung, conform devizului la 13 milioane de lei. Restul de 5% va fi suportat de Primăria Bacău, care va asigura cheltuielile cu obținerea terenului, proiectul tehnic, procedurile de expropiere, etc.

Conform contractului de asociere, anul acesta Consiliul Județean va asigura 8 milioane de lei, iar restul necesari pentru finalizarea investiției vor fi prinși în bugetul pe 2019. Strada va avea patru benzi de circulație și este prevăzută în proiect și modificarea completă a sistemului de iluminat, reabilitarea sistemului pluvial și de canalizare.

 

Vezi comentariile (9)

 • Aproape patru milioane de euro pentru cateva sute de metri de sosea pe ses. Iata un nou record al hotiei. Sau poate ca proiectul prevede un pasaj subteran pe sub pista aeroportului, care sa duca pana la parcare.

  • O afacere in stil PSD care are toate ingredientele mai ales ca "seful" are teren chiar pe strada Aeroportului fiind direct interesat.

 • Si cat s-a mai batut primarul cu caramida in piept ca face strada asta.
  Pana la urma si-a dovedit pentru a N-a oara impotenta administrativa.

 • Ca multe alte lucruri promise in campanie....dupa ce a fost ales nu a facut nimic si nici nu va face, dar istoria ii va fi recunoscatoare il va incorona ca fiind "cel mai slab primar".....

 • 2019, si ...probabil la sfarsitul anului ?!! Nu v-ar fi rusine! Si cam ce lungine are strada asta, nu spuneti? Cred ca cineva care nu e de pe aici crede ca are vreo 25 km !

 • De tot rasul, nu alta. Ce pretentii mai ai atunci de la soseaua de centura sa fie finalizata in trei ani daca o amarata de strada sub 1 kilometru lungime are nevoie de doi ani pentru proiectare si finalizare.

  Lipsa de interes asupra infrastructurii regionale si lentoarea cu cre se fac lucrurile o sa termine Bacaul de tot.