Consiliul Județean Bacău a votat bugetul. Declarația președintelui Sorin Brașoveanu despre prioritățile anului 2019

Consiliul Județean a votat, miercuri, bugetul pe 2019. În ședința în care proiectul a fost dezbătut, președintele Sorin Brașoveanu a subliniat că, în premieră, sunt asigurate salariile de la DSGASPC până la 31 decembrie.

„M-am asigurat că în bugetul pe anul 2019 sunt cuprinse sumele care acoperă integral plata salariilor asistenților maternali profesioniști, asistenților sociali și lucrătorilor din rețeaua Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Subliniez faptul că 2019 este primul an în care aceste salarii sunt asigurate 100%, până la data de 31 decembrie, ceea ce este o premieră, în anii precedenți fiind nevoie de cel puțin o rectificare bugetară în a doua jumătate a anului pentru plata salariilor”, a spus Brașoveanu.

În județul Bacău, sunt 379 de asistenți maternali profesioniști care au în grijă 746 copii, în regim de protecție specială. „Sunt copiii noștri, ai comunității, pe care familiile, din motive independente de voința lor nu-i pot îngriji, unii dintre ei au grade de handicap sau diferite dizabilități iar asistenții maternali profesioniști își asumă, zilnic, responsabilitatea îngrijirii lor”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

De asemenea, Sorin Brașoveanu a comparat cu anul anterior sumele alocate dezvoltării: „O altă prioritate în construcția bugetului o reprezintă investițiile. Pentru că 2019 este un an al proiectelor mari din infrastructura rutieră, aeroportuară, din sănătate, educație și servicii sociale, procentul sumelor alocate dezvoltării este de peste 3 ori mai mare față de bugetul anului 2018. De altfel, cifrele spun totul: buget cheltuieli pentru dezvoltare (cheltuieli efectuate) în 2018 – 35,9 milioane de lei, buget alocat dezvoltării în 2019 – 198, milioane de lei.”

Vezi comentariile (7)

  • La ce porcarie ati facut pe A. Safran si Narciselor, ar trebui ca pe javra aia de functionar care a fost cu ideea decopertarii strazii care era cat de cat circulabila si asfaltarea ei dupa doua secole, sa il ingropati in asfalt ca pe Ana lui Manole in groapa aia mare de langa RAR in care te poti scufunda cu masina. Atat prostie adunata gramada nu am vazut nici macar in filme. Sper ca funtionarul ala de doi bani sa nu mai fie in functie.

  • Bine ca aveti asigurate 100% salariile pana la sfarsitul anului. Asta era cel mai important lucru pt ca de acum puteti dormi linistiti la serviciu.

  • În loc să luptați să reduceți numărul de asistați social, voi îi încurajați. Numai o gândire pesedistă poate gândi așa

    • E vorba de asistenti sociali, nu asistati sociali. Plata asistatilor sociali nu se bugeteaza in Consiliu judetean ci in consiliile locale.

      • Sunt, in majoritatea lor, acele persoane rude de pana la gradul III (trei) cu acei copii si sunt asimilati, culmea, tot ca bugetari!

  • Sper ca nu ati uitat sa va mariti salariile, ar fi pacat ca asemenea "somitati" care germineaza prin institutiile statului sa ramana fara sporul de somn si lene.