Eusebiu Diaconu (PSRo) revine în Consiliul Local Bacău

Consiliul Local Bacău se reîntregește cu alesul local Eusebiu Diaconu, după ce Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat prin hotărâre definitivă în favoarea acestuia, anunță Primăria Bacău, într-un comunicat de presă.

Romică Botoi (stânga) și Eusebiu Diaconu (dreapta)

La începutul anului 2018 consilierii locali Eusebiu Diaconu și Romică Botoi au fost eliminați din Consiliul Local Bacău, ca urmare a excluderii din PSRo, după ce, din opoziție, au susținut administrația PSD.

Ambii consilieri locali au atacat în instanța ordinul de prefect, contestând excluderea din forul local, și atât Eusebiu Diaconu, cât și Romică Botoi, și-au recăpătat dreptul de a-și continua mandatul de consilier local, drept ce le-a fost încălcat.

Astfel, dacă în 2018 Curtea de Apel a decis să anuleze ordinul prefectului prin care consilierul Romică Botoi își pierdea mandatul de consilier local, pe 19 septembrie 2019 instanța a emis hotărârea prin care alesul local Eusebiu Diaconu revine în Consiliul Local Bacău.

După revenirea lui Diaconu, noua configurație politică este: 9 aleși PSD, 2 ALDE, 2 PMP, 2 PSRo, 5 PNL și 1 independent. În alianță cu PSD, se află PMP, ALDE și PSRo. Opoziția este asigurată de liberali și consilierul independent.

Vezi comentariile (1)

This website uses cookies.

Read More