Consilierii liberali propun premii de 5.000 lei pentru cei cu 10 la bac. Independentul Ghingheș a depus deja un proiect UPDATE

UPDATE: Consilierul local independent Cristian Ghingheș a anunțat că a depus la registratura Primăriei un proiect din hotărâre prin care cei 14 elevi băcăuani care au reușit performanța să obțină nota maximă la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională vor fi premiați cu 1.000 de lei fiecare din fondul de burse și premii al bugetului local.

„Propunerea este întemeiată pe HCL 323/2013 prin care a fost aprobat regulamentul local de premiere a performanțelor din învățământul băcăuan, acesta stipulând clar care este cuantumul premiilor care pot fi acordate elevilor care au media 10 la examenele de absolvire a clasei a VIII-a și a XII-a”, a notat Ghingheș pe blogul personal.

Consilierul local Mircea Fechet și deputații Ionel Palăr și Tudorița Lungu

Județul Bacău este pe primul loc în țară privitor la rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an. Este meritul elevilor, al părinților, dar mai ales al dascălilor care și-au dedicat toată priceperea și energia.

Grupul consilierilor Partidului Național Liberal va depune un proiect de hotărâre de Consiliu Local, prin care se vor premia rezultatele bune elevilor băcăuani la examenul de Bacalaureat.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței ordinare din luna iulie aceasta, se va afla și proiectul prin care Ionașcu Elena-Laura, Lungulescu Ariadna, Popescu Olga-Teodora și Tanasov Andrei, elevi care au luat nota 10, vor primi fiecare suma de 5.000 de lei, pentru rezultatul deosebit obținut.

„Tinerii reprezintă resursa cea mai importantă pe care o are municipiul Bacău. Prin aceste premii, sperăm să ne bucurăm și în anii ce urmează de rezultate la fel de bune. De asemenea, tinerii trebuie să știe că acest oraș îi apreciază și că ne bazăm pe ei în viitor iar după terminarea facultății îi așteptăm acasă”, a declarat Mircea Fechet, consilier local.

 

Vezi comentariile (5)

 • Într-un mod extrem de ciudat, fără nicio legătură cu legea, Primăria Bacău a avizat nefavorabil proiectul meu privind premierea elevilor din municipiul Bacău care au obţinut rezultate deosebite la examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2017.

  Ca argument, funcționarii din subordinea primarului Necula invocă un articol din OUG 99/2016 care nu are absolut nicio treabă cu inițiativa mea. Acest articol spune că "instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, nu acordă premii personalului din cadrul acestora."

  Ce treabă au elevii de 10 de la Bacalaureat și Evaluarea Națională cu personalul din cadrul instituțiilor și autorităților publice, nu știu.

  Concluzia? Acești domni, care de altfel au confiscat programul Bacău - Capitala Tineretului din România, ar face orice astfel încât proiectele mele să nu fie aprobate sau susținute. Dar ei nu realizează că la mijloc se află 14 dintre cei mai merituoși tineri băcăuani.

  Sper ca până la ședința ordinară de vineri să își dea seama de prostia pe care o fac și să revină asupra acestui aviz nelegal.

 • Liberalii fac .....propuneri de premiere.De ce nu premiază "oamenii de afaceri" (cum le plac a fi numiți) din cadrul partidului????? Evident pot face sponsorizări ....asta ca sa nu saraceasca dumnealor . Si o sa vina domn Primar sa dea premii,o sa se tragă in poze cu elevii......greață totala.

 • I-a tradat memoria, dle Ghinghes. Arsita si stresul sunt de vina. Ar trebui marit cuantumul pentru astfel de copii, dar lasata la o parte demagogia. Mai ales ca PNL-ul este vinovat in totalitate de dezastrul din Bacau.

 • Chiar regulamentul lor, aprobat in 2013 prin HCL 323, stipuleaza premii de pana la cel mult 1.000 de lei pentru cei care iau 10 la bac si la Evaluarea Nationala. Daca se gasesc solutii, eu n-am nicio problema sa marim cuantumul premiilor, dar trebuie sa ne uitam si la lege. In plus, proiectul consilierilor liberali, deocamdata doar anuntat si nu depus, se refera doar la cei 4 elevi care au luat nota maxima la bac, nu si la cei de la Evaluarea Nationala.