Consilierii județeni băcăuani și-au votat majorarea indemnizațiilor lunare. Cât câștigă pentru participarea la două ședințe

Consilierii județeni și-au votat creșterea indemnizațiilor pe care le primesc lunar pentru ședințele la care participă. Astfel, la propunerea președintelui Sorin Brașoveanu, în acord cu o nouă prevedere din Codul Administrativ, indemnizația este fixată la 9 la sută din indemnizația președintelui CJ Bacău, care este, potrivit grilei publicate pe siteul instituției, de 18.720 de lei.

Așadar, consilierii județeni vor primi în loc de aproximativ 900 de lei net în prezent, 1.684 de lei lunar, brut, sumă care va fi impozitată. Suma poate fi încasată cu două condiții: ca aleșii să participe la cel puțin o ședință a Consiliului Județean pe lună și la o ședință a comisiei de specialitate în care activează. CJ Bacău are 37 de membri.

Vezi comentariile (10)

 • Consilierii au dormit in izmene cand s-a votat pentru construirea de blocuri in zone nepotrivite ale orasului si cand s-au votat tot felul de matrapazlacuri. Acum li s-au liberalizat si salariile.

 • Si asa au niste salarii f. mari si nu fac nimic!Nu va este rusine?Am fost la M uzeul de St. naturii din parc si mi-a fost rusine de prietenii mei straini sa le arat zeci de ghivece cu plante agatatoare toate la fel ,chiar nu mai exista specialisti ?Am intilnit acolo o doamna biolog care spunea ca are salar 5000lei! OARE PT.CE II IA?Cunosc juristi din con. judetean cu salarii de 6000lei!Oare unde ajungem?Ce faceti d-l Brasoveanu?

 • Dar pentru proiectele neimplementate sau lucrările nerealizate de ce nu votează tot cu doua mâini sa li se scadă sau să li se suspende indemnizația până la rezolvarea sau finalizarea proiectului/lucrarilor?????
  Așa ar fi motivați să urmărească implementarea si execuția proiectelor....Dar ei sunt doar pentru încasat.....mi-e scârbă de toată fanfaronada asta din județ/oras

 • Ar trebui desființat Consiliul Județean o parte din armata de funcționari sa treacă la Prefectura iar cei care vin sa aibă de unde pleca, sa plece.

 • Bravo, amaratilor! Bani pt infrumusetarea si repararea orasului nu aveti, dar pt burtile voastre, da! Nerusinatilor!!! Sper sa ajung sa va vad tarati de par afara din oras!!! Ratatilor!! Vai de tine, Ne..ula!! Iti faci de rusine copiii!!

  • Este vorba de Consiliul Județean nu despre cel local al mun Bacau. Poți sa le reclami neajunsurile din județ nu din Mun. Bacau de exemplu.

  • Salariul minim pe economie brut e 2080 adica 1216 lei net. Indemnizatia aia de mai sus marita e de 985 lei. Daca sunt salariati care castiga 985 inseamna ca nu lucreaza norma intreaga.

   Numai bine,

 • La cate ,,realizari" au facut,e si normal sa li se majoreze salariile,de altfel ,,foarte mici."Sa le fie rusine!De altfel principalii vinovati suntem noi,bacauanii,ca toleram asa ceva!