Conflict de muncă la CRAB: Senatorul Dragoș Benea, față în față cu salariații Companiei de Apă

Salariații CRAB sunt invitați la CAEx, pentru o întâlnire față în față cu conducerea Companiei Regionale de Apă Bacău și cu reprezentanții Primăriei și Consiliului Județean (CJ). Potrivit unor surse încă neconfirmate oficial, la întâlnire ar urma să participe și senatorul Dragoș Benea, fost președinte al CJ, al cărui nume a fost invocat de liderii de sindicat care au declanșat un conflict de muncă.

Cu câteva zile înaintea alegerilor, liderii sindicatului de la CRAB au declanșat un conflict de muncă, în urma căruia vor să obțină majorări salariale. Ca să fie cât mai convingător, Constantin Neculcea, șeful Sindicatului Liber Independent, a anunțat că va picheta sediul companiei sau al Primăriei și Consiliului Județean, acționari ai CRAB.

„Având în vedere discuțiile privitoare la încheierea unui nou contract colectiv de muncă pe anul în curs, precum și situația socio-economică a operatorului CRAB S.A., salariații CRAB sunt invitați în ziua de joi, 23 mai 2019, începând cu ora 17,00 la sala mare de la Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău (CAEx) la o discuție aprofundată vis-a-vis de subiectele mai sus mentionate”, a anunțat, marți, Primăria Bacău.

Potrivit anunțului, la întâlnire vor participa „factori decizionali locali”, conducerea companiei, membrii consiliului de administrație și reprezentanții din AGA. Sunt așteptați toți salariații, „pentru a discuta transparent, cu datele pe masă, despre S.C. CRAB S.A. și viitorul acestui operator de utilități”.

Potrivit surselor Ziarului de Bacău, angajații CRAB vor avea ocazia să discute față în față și cu senatorul Dragoș Benea, al cărui nume a fost invocat de liderii de sindicat în demersurile publice din ultimele zile.

Vezi comentariile (1)

  • As zice ca un senator nu are ce cauta intr-o asemenea intalnire. Nu este in fisa postului ba chiar as spune ca incalca orice norma de confidentialitate prevazuta de lege la negocierea unui contract colectiv de munca. In ceea ce priveste numele senatorului, as spune ca singurul motiv pentru care ar veni este sa ”pară mare si important ”. Sper sa se fereasca sa fie atat de ridicol si penibil. Si Domnia sa dar si CJ si Primaria (si asa este clar ca Benea este bagatorul in seama principal de la orice actiune....) Fiti barbați!