Conducerea CRAB dă asigurări că miercuri la prânz va curge apă în tot Bacăul

Bacăul se află în a patra zi de criză a apei, iar locuitorii sunt nemulțumiți chiar și după ce s-a anunțat remedierea avariei produse sâmbătă în zona Dărmănești.

Dacă până acum, la alte avarii majore, apa revenea la robinete mai repede decât cele 48 de ore anunțate de CRAB, se pare că de data aceasta termenul va fi respectat, din cauza lungimii conductei și a cantităților mari de apă necesare.

Petruș Rădulescu, directorul tehnic al CRAB a admis pentru Ziarul de Bacău faptul că de regulă nu durează chiar 48 de ore până la reluarea furnizării apei în regim normal, însă acum s-a golit tot segmentul de la Valea Uzului la Moinești și doar pe cel de la Moinești spre Bacău e posibil să mai fi rămas ceva apă, în funcție de zonă.

„De ieri, la la 12:00, după finalizarea reparației, umplem treptat conducta până la Moinești, conform tehnologiei, pentru a nu avea surprize neplăcute. De la Valea Uzului, acum debitul este mic, până se umple segmentul menționat, apoi se va mări debitul”, a precizat directorul tehnic al CRAB. Marți, la ora 10:00, conducta Valea Uzului – Moinești încă nu era plină.

În total, aducțiunea de la Valea Uzului are peste 60 de kilometri până în Bacău. Potrivit Companiei de Apă, apa va fi furnizată în regim normal, în Bacău, de miercuri, ora 12:00.

Share this post:

Vezi comentariile (15)

 • Cine naiba v-a pus sa aduceti apa de la mama dracului, de la Valewa Uzului, cand puteati foarte bine s-o luati de pe Bistrita care ii la doi pasi de oras, nu la o suta de kilometri! Sa nu-mi spuneti ca e vorba de calitatea apei, ca si asa nu consuma nimeni apa voastra de la robinet, asa zis potabila, noi avem nevoie in primul rand de apa menajera, ca de baut isi procura fiecare slava Domnului!

 • IN ITALIA NU SE INTEMPLA ASA CE VA
  ANU 2018 ROMANIA IN UNIONE EUROPEA ARE PROPLEME ASTA ? HIHIHIHIHIHIIIIIIIIII

  • Primaria e mai "preocupata " sa cumpere si sa distribuie apa potabila populatiei. Cred ca si asta e o afacere care trebuie cercetata ! E prima problema care se discuta in cvaz de avarie (tot mai dese), se aloca urgent banii.....dracu stie cat costa de fapt !

 • Rusine domnuleee Radulescu, da-ti demisia, nu sunteti in stare de nimic. Numai minciunile sunt de voi. La doua luni se opreste apa in Bacau, o conducere de cacat!!!!!!!!!!!!

 • Fratilor,nu mai inteleg nimic.Am inteles ca azi dimineata a bubuit iar conducta in acelasi loc.Avem sau nu maine apa la robinet?

 • coaie,se tot strica conducta asta si tot voi o reparati,adica foarte foarte prost...angajati in plm pe cineva din alte tari sa o faca mai bine ca aprox. 200.000 de oameni n-au apa de 4-5 zile
  faceti ceva dracu

 • la bacau comunismul n-a cazut - continua cu mizeria apei.
  se stia din 90 de apa de la Galbeni Itesti, dar s-au ales varianta cu 60 Km, ca sa faca banii activistii si plozii lor de azi, primari, gurlanari, etc.
  Aduceti apa de la bicaz tovarasi ca va saturati toti de bani.

 • Am locuit 2o de ani in Torino (de aprox. 6 x mai mare ca nr. de locuitori) si nu s-a intamplat niciodata, sa nu fie apa în oras mai multe zile. Au fost defectiuni, de vreo doua ori si s-au rezolvat in cateva ore. La noi sunt alte mentalitati, cei care au functii, sunt aroganti, multi incompetenti si foarte multi hoti si corupti ... si ca sa inchei, in toti acesti ultimi 20 de ani nu vreau sa compar ce s-a realizat la noi si in To. Primarul oricarui oras, ca prim gospodar, ar trebui sa inceapa de la lucruri simple si usor de rezolvat. Ex. : pe str. Bicaz 150, la capatul blocului, de ani de zile o canalizare e mai sus decat nivelul trotuoarului cu aprox. 20 cm. Mergeti pe jos prin oras, domnule primar, ve-ti cunoaste orasul mai bine si ce aveti de facut.

 • Lucrarea facuta in 2011 de Hidroconstructia -subcontractant al firmei Strabag, nu a fost receptionata de nimeni de la Crab ?. Radulescu este director de vreo 20 de ani. Mai sta mult ?. Cine plateste ?. Bineinteles populimea !.

  • De primarul stâlp care acum, din câte știu. viețuiește după gratii, nu-l pomenește nimeni/

 • In urma comunikkatelor("conducerea crab da asigurari...??!!"), date de diversi, crabi ,raci si alte animalute gen porci, ar fi de preferat ca acestea sa fie scrise pe hartie igienica, iar "domniile lor" sa se stearga cu ele la c.. si mai apoi la...gura!!