Conducere nouă la Prefectura Bacău: Valentin Ivancea – prefect, Paul Claudiu Cotîrleț – subprefect

Guvernul a decis în ședința de luni schimbarea din funcție a Luminiței Maricica Coșa. Astfel, fostul subprefect Valentin Ivancea a fost numit prefect, iar fostul secretar de stat Paul Claudiu Cotîrleț este noul subprefect al județului.

Prefectul Valentin Ivancea (stânga) și subprefectul Paul Claudiu Cotîrleț (dreapta)

Demiterea fostului prefect Luminița Maricica Coșa are loc în contextul ieșirii ALDE de la Guvernare.

Valentin Ivancea are 51 de ani, s-a născut la Orbeni, județul Bacău, este căsătorit, are doi copii, iar de profesie este inginer și jurist. Este coordonatorul grupurilor de lucru menite să ușureze partea birocratică a lucrărilor de decolmatare a lacului de la Insula de Agrement și de construire a Centurii Bacăului.

„Este o poziție onorantă, pentru mine. O primesc cu responsabilitate, conștient că va trebui să fiu prezent 24 de ore din 24. Experiența de subprefect mi-a arătat importanța instituției Prefectului”, a declarat, imediat după ședința de Guvern, noul prefect, Valentin Ivancea, pentru Ziarul de Bacău.

Paul Claudiu Cotîrleț are 31 de ani, s-a născut la Onești, a absolvit Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti, secţia de Relaţii Internationale şi Studii Europene. Are un master de Politică Europeană şi Românească și altul în Diplomaţie şi Istorie Politică în sec.XIX-XX. Anul trecut, a „luat” cu succes examenul de doctorat.

„Sunt onorat de încrederea acordată de Guvernul României, prin numirea mea în această funcție. Pozițiile ocupate în aparatul central mă fac să privesc cu optimism această nouă sarcină și pot să vă asigur încă de acum că principiul legalității și transparenței va domni peste mandatul primit”, a declarat noul subprefect al județului Bacău.

Critici pentru fostul prefect

Pentru Ziarul de Bacău, europarlamentarul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, a criticat fostul prefect al județului: „În ultimii ani, Prefectura Bacău ținut de câteva ori isonul unor aleși locali care, de dragul realegerii în funcții publice, fie s-au jucat cu noțiunea de patriotism, fie au încercat să pună sub semnul întrebării proiecte de gestionare a deșeurilor cu finanțare europeană”.

„Sper ca, de azi înainte, Prefectura să țină capul de afiș în comunicarea publică, referitor la ceea ce a realizat și realizează Guvernul României în județul Bacău, pentru că realmente sunt lucruri de evidențiat. De la investiții diverse și numeroase în mediul rural, asfaltarea drumurilor naționale în toate colturile județului sau finalizarea decolmatării, până la contribuția adusă celui mai dinamic șantier de mare infrastructură din România – centura ocolitoare a Bacăului”, a declarat liderul social-democrat.

„Cred că tinerețea lui Paul Cotîrleț se va îmbina eficient cu disponibilitatea uriașă la efort, muncă și dialog ce îl caracterizează pe Valentin Ivancea”, a mai apreciat Dragoș Benea.

Noii reprezentanți în teritoriu ai Guvernului își preiau marți posturile, iar festivitățile de instalare în funcție urmează să fie programate.

Vezi comentariile (7)

  • D-le suprefect , sper ca acum aveti de la sine putere ,si veti ordona primariei Moinesti sa accepte firmele cablu tv internet RDS SI UPC.Puneti va rog capat firmei care detine monopolul si nu lasa alte firme in orasul nostru.Credem ca nici un oras din tara nu detine monopolul numao o singura firma.

    • Sa fie si in Moinesti ca in bacau ,zeci de cabluri atarnate pe stalpi de toate companiile de cablu care toate fac acelasi lucru si transmit aceleasi programe.

  • Încă o dată s-a demonstrat ce minciună este în spatele așa zisei depolitizari a funcției de prefect . Cred că trebuie lăsată demagogia deoparte și să se recunoască oficial că funcția este de demnitate publică și implicit se ocupă de catre oameni numiți pe criterii politice.

    • prefectul e reprezentantul guvernului in teritoriu...cum sa fie apolitic?! pune in aplicare politica guvernului politic. esti FIX dezorientat dar ai pareri si critici fara sa ai habar de ce si cum...uite de aia au succes astia de la usr. au la dispozitie FIX o turma de habarnisti dezorientati.

  • Felicitari domnule Ivancea, chiar meritati acest post! Nu sunt PSD ist, dar cred ca este cel mai bun prefect pe care l-a avut vreodata Prefectura Bacau. Caracterizat prin bun simt, disponibilitate , implicat, cunoaste administratie publica .