Comisia condusă de subprefectul Valentin Ivancea anunță stadiul exproprierilor și descărcării arheologice pe Centura Bacăului

Miercuri, 17 iulie 2019, subprefectul județului Bacău, Valentin Ivancea, a convocat ședința cu membrii grupului de lucru pentru monitorizarea stadiului eliberării avizelor / autorizațiilor și, respectiv desfășurării activităților necesare executării proiectului „Construcția variantei de ocolire Bacău”.

Grupul de lucru a analizat stadiul exproprierii caselor de pe traseul variantei ocolitoare. Zece proprietari vor fi invitați la Comisia de verificare a CNAIR, iar pentru restul de 12 se va emite o nouă decizie de expropriere până în data de 13 august 2019. Sunt alocate fondurile necesare plății despăgubirilor, mai urmează încă o verificare a dreptului de proprietate, după care se virează banii.

De asemenea, este în pregatire un nou proiect de expropriere, care va cuprinde 480 de proprietari de imobile.

Potrivit unui comunicat al grupului de lucru, s-a constatat că din cele 7 situri arheologice, au fost „descărcate” 4 situri, iar 3 sunt cercetate arheologic în proporţie de 50%.

Au fost depuse documentațile pentru relocarea utilităților aflate în sarcina Transelectrica și Delgaz Grid. Pentru această procedură, Consiliul Județean Bacău a emis certificatele de urbanism, fiind depuse documentațiile către unitățile avizatoare.

În final, s-a anunțat că a fost obținută modificarea autorizației de construire date în 2015. Modificarea autorizației a fost necesară deoarece breteaua estică se face la profil de autostradă.

Vezi comentariile (1)