COD ROȘU de inundații, în județul Bacău, până sâmbătă. Vezi situația debitelor de pe cursurile de apă UPDATE

UPDATE:

Avertizarea hidrologică cu COD ROȘU se prelungește până sâmbătă, 4 iunie, ora 14 și vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depășirea cotelor de apărare pe râurile din bazinul Trotuș și afluenții mici ai râului Siret.

Având în vedere faptul că au fost emise avertizări hidrologice și pentru cursurile de apă din amonte de județul Bacău (Suceava, Moldova, Bistrița, împreună cu afluenții acestora), în colaborare cu deținătorii lacurilor de acumulare, se efectuează manevre de pregolire a acumulărilor, în scopul preluării și tranzitării în siguranță a undelor de viitură.

Având în vedere precipitațiile deosebit de abundente din ultimele două zile, precum și avertizările hidrologice în vigoare, Administrația Bazinală de Apă Siret recomandă populației să se conformeze întrutotul indicațiilor reprezentanților ISU, Jandarmeriei și Armatei, întrucât viața oamenilor trebuie cu prioritate să fie protejată. Toate zonele avertizate trebuie să fie în continuare în stare de alertă maximă și vigilență.

——-

Bacăul rămâne sub cod portocaliu până mâine dimineață, la ora 08.00. Conform ANM, în judeţele Neamţ, Bacău şi în zona de munte a judeţului Vrancea, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi izolat 50 l/mp. Avertizarea intră în vigoare în seara aceasta, la ora 20.00 și se termină mâine dimineață.

Foto – Facebook

Conform ABA Siret, astăzi, 3 iunie 2016, ora 10, nivelurile și debitele de pe cursurile de apă erau în scădere. Se înregistrează depășiri ale cotelor de apărare la următoarele stații:

 • Râu Trotuș la SH Vrânceni – 42 cm peste CI;
 • Râu Sulța la SH Sulța – 18 cm peste CA
 • Râu Trotuș la SH Târgu Ocna – 18 cm peste CA;
 • Râu Trotuș la SH Goioasa – 12 cm peste CA;

Administrația Bazinală de Apă Siret, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Bacău și formațiile sale de lucru, acționează pentru prevenirea și limitarea efectelor fenomenelor periculoase astfel:

 • SGA Bacau a luat masuri de verificare si monitorizare a cursurilor de apa si in special a punctelor critice din bazinul superior si mijlociu al raului Trotus, Slanic Moldova, Negel, Trebes
 • Formația Bistrița si Formația de Intervenție Rapida (FIR) a ABA Siret au acționat cu 8 muncitori si un buldoexcavator pe râurile Trebes si Negel, in municipiul Bacau, comuna Margineni si comuna Magura, pentru eliminarea obstacolelor si deblocarea sectiunii de scurgere in zona podurilor si podetelor.
 • Formația de Intervenție Rapida (FIR) a ABA Siret a participat la umplerea sacilor cu nisip folositi de cetatenii din zona pentru evitarea inundarii a trei gospodarii individuale.
 • Formatia Onesti a intervenit cu 7 muncitori pentru eliminarea obstacolelor si deblocarea sectiunii de scurgere pe raul Slanic, in loc. Slanic Moldova.
 • Formatia Brusturoasa a actionat cu 1 excavator pentru deblocarea albiei (podet blocat) unui torent colmatat si asigurarea scurgerii pe raul Asau, loc Asau.
 • Formatia Brusturoasa actioneaza cu 6 muncitori       si un buldoexcavator pentru eliminarea obstacolelor din albie si din zona podetelor in vederea asigurarii scurgerii pe pr. Camenca si rau Trotus in sat Camenca com. Brusturoasa.
 • La Priza Trotus s-a actionat cu 5 muncitori la deblocarea gratarelor.

Vezi comentariile (2)

 • Cu padurile taiate, cu banii pentru diguri disparuti, cu canalele astupate dar cu ultrabogati, mai ceva ca-n America. Si-s liberi nu prin puscarii.

  Iar colac peste pupaza, peste aceste stiri tragice, unii isi posteaza anuntul electoral.

 • Lumea plânge ca nu are casa unde sa stea și domni la oraș și bat pentru scaunul de la primărie

This website uses cookies.

Read More