Cod portocaliu prelungit de inundaţii pe râul Trotuș – UPDATE

UPDATE: INMH prelungește avertizarea de Cod Galben până mâine, 26 mai 2016, la ora 16.00, pe râurile Bistrița, Trotuș și Bârlad – bazinul superior și Cod Portocaliu până mâine, 26 mai 2016, ora 09.00, pentru localitățile de pe Valea Trotușului
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din opt judeţe, valabilă de marţi, de la ora 24.00 şi până miercuri, la ora 24.00.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Trotuş superior şi mijlociu (judeţele Harghita, Neamţ şi Bacău), Putna – bazin superior şi mijlociu (judeţul Vrancea), unii afluenţi ai Bistriţei din judeţele Neamţ şi Harghita, R. Negru, Homorod şi unii afluenţi mici din bazinul superior al Oltului (judeţele Harghita, Covasna şi Braşov).

Avertizarea intră în vigoare marţi, la ora 24.00 şi expiră miercuri, la ora 24.00.

„Fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Bistriţa Năsăud, Sibiu, Harghita, Covasna, Bacău şi Vrancea”, mai arată INHGA.