CEX PSD Bacău: Parlamentarii sunt obligați să se implice în derularea PNDL

Parlamentarii PSD Bacău se vor implica în derularea Planului Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2), a decis sâmbătă conducerea social-democraților, în ședința Comitetului Executiv Județean (CEX).

Ședința CEX a fost urmată de o conferință de presă, la care au participat Lucian Șova – ministrul Transporturilor și deputat de Bacău, senatorul Dragoș Benea – președintele PSD Bacău, deputatul Gabriel Vlase – vicepreședintele Camerei Deputaților, Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean, deputații Theodora Șotcan, Claudiu Ilișanu, secretarul de stat Claudiu Cotîrleț, Cosmin Necula – primarul Bacăului, Nicolae Gnatiuc – primarul Oneștiului, Silviu Pravăț – vicepreședintele Consiliului Județean, alți aleși PSD Bacău.

Principala decizie anunțată a fost implicarea fiecărui parlamentar în implementarea proiectelor pe care șefii administrațiilor locale le derulează prin PNDL 2. „Ne amintim cu câtă responsabilitate ne-a încărcat electoratul. Am realizat unele promisiuni, vom mai avea lucruri de «livrat» județului Bacău”, a declarat senatorul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău.

Comunitățile locale din județul Bacău vor primi cumulat, prin PNDL, circa 800 milioane de lei, pentru aproximativ 170 de proiecte care vor fi realizate în orașele, comunele și satele băcăuane.

În atenția conducerii social-democraților se află realizarea șoselei de centură a Bacăului, pentru care, dacă nu vor fi contestații, pe 2 aprilie 2018 s-ar putea semna contractul de execuție. „Noi n-am tăiat panglici la obiective fără finanțare și contract, cum au făcut alții. Noi putem privi băcăuanii în ochi, pentru că am făcut tot ce s-a putut, pentru această investiție, a declarat Benea.

Conform senatorului, în această primăvară ar putea începe modernizarea celui mai vechi corp de clădire a Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Deputata Theodora Șotcan a anunțat că peste o lună se va semna la Târgu Ocna a doua investiție, ca sumă, prin PNDL 2, după rezerva de apă a Bacăului, reabilitarea, modernizarea și dotarea Colegiului Național Costache Negri. Tot la Târgu Ocna și tot prin PNDL 2, se vor construi două creșe, de care vor beneficia și locuitorii din jurul orașului.

Vom reveni cu alte subiecte discutate în conferința de presă a PSD Bacău.